Ministrul Justiției s-a întâlnit cu procurorul general să discute despre activitatea Parchetului

Ministrul Justiției s-a întâlnit cu procurorul general să discute despre activitatea Parchetului
Publicat: 15/03/2017, 18:17
Actualizat: 31/03/2019, 21:37

„Astăzi, 15 martie 2017, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției, a avut o întâlnire cu domnul Augustin LAZĂR, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind activitatea instituțională a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției, remis miercuri seară MEDIAFAX.

De altfel, ministrul Justiției a anunțat că va avea întâlniri atât cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, cât și cu procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi și că va evalua activitatea Ministerului Public și a DNA, structură a acestuia, pe criterii profesionale, adică pe cauze, și manageriale, sugerând totodată și că șefii celor două parchete ar putea să-și dea demisia, după ancheta pe OUG 13 și motivarea publicată de Curtea Constituțională.

Ulterior, Tudorel Toader și-a nuanțat declarațiile, precizând că nu le-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, și procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, să demisioneze, ci doar „a evocat o instituție din Codul Muncii”.

În replică, DNA a transmis un comunicat de presă prin care susține că evaluarea profesională a procurorilor este realizată numai de către Consiliul Superior al Magistraturii, iar actele și soluțiile dispuse de aceștia sunt supuse controlului instanțelor de judecată.

„În ceea ce privește evaluarea profesională a procurorilor șefi, realizată la trei ani și finalizată cu acordarea unui calificativ, aceasta se efectuează conform procedurii stabilite de către Consiliul Superior al Magistraturii și este distinctă de evaluarea ministrului justiției vizând eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către procurorii șefi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Direcției Naționale Anticorupție”, a transmis, luni, Ministerul Justiției.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Augustin Lazăr, a declarat, luni dimineața, că nu va demisiona.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase