Ioana Campean
02.09.2014
Politică

Monica Macovei a demisionat din PDL

Monica Macovei a demisionat din PDL
Monica Macovei, care și-a anunțat candidatura independentă la Președinție, a declarat, marți, că pleacă din PDL.

„Multe decizii ale PDL au indus confuzie în PDL. Nu am înțeles de ce nu poate avea propriul candidat la prezidențiale”, a mai declarat Monica Macovei, în opinia căreia Klaus Iohannis nu a dovedit ca reprezintă dreapta, că apără staul de drept și vrea anticorupție.

„Nu mă înscriu în niciun alt partid politic. Voi candida independent pentru funcția de președinte al României pentru că sunt convinsă că românii merită un președinte al lor”, a declarat Monica Macovei.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Craiova, că, potrivit Statutului partidului, în momentul în care va candida independent, Monica Macovei va fi automat radiată din rândurile membrilor formațiunii democrat-liberale: „Avem un statut foarte clar, care spune la articolul 20 că, în momentul în care domnia sa va candida independent, automat este la radiere, la capitolul radieri, va fi radiată din rândurile membrilor Partidului Democrat, este radiată automat și acest articol este prins în statut”.

Întrebat de jurnaliști dacă acest lucru nu aduce prejudicii imaginii partidului, liderul PDL a răspuns: „Am spus din primul moment că da, mai ales că domnia sa nu a fost oprită niciun moment să participe la o competiție internă în partid. Eu nu știu un alt candidat în afara domnului Iohannis care să fi fost desemnat mai democratic de propria structură politică și aici mă refer la Alianța Creștin Liberală și de marele partid liberal. Pe de o parte, a fost competiția internă câștigată de Cătălin Predoiu și a fost etapa a doua, așa cum ne-am înțeles, între PDL și PNL – o competiție între domnul Cătălin Predoiu și domnul Iohannis. Ce ne bucură pe noi, azi, este că noi toți, în frunte cu domnul Predoiu, suntem azi cei mai mari suporteri ai domnului Iohannis și vom fi în această campanie”.

Monica Macovei spunea, joi, că va lua „foarte curând” o decizie în privința relației sale cu PDL.

Întrebată în legătură cu relația sa cu PDL, Macovei a afirmat: „Ajung la o decizie foarte curând și o voi comunica”.

×
Inchide