Monica Macovei: Începem o nouă construcție politică

Monica Macovei: Începem o nouă construcție politică
Fostul candidat independent la Președinție Monica Macovei anunță, pe Facebook, o nouă construcție politică, menționând că în zilele următoare va face precizări privind denumirea acesteia.

„În București am reușit împreună un scor de 12%. În Cluj Napoca avem 11,87%, iar în județ 7,74%. În Timișoara ați votat pentru proiectul nostru 9,23%, iar în județul Timiș – 6,19%. În municipiul Iași am trecut de 10%, iar în Constanța am avut 8,84%. În diaspora avem 15,1%. Statisticile arată că cei care m-au votat în mod covârșitor sunt tinerii între 18 și 35 de ani și oamenii cu studii superioare”, scrie Macovei pe Facebook.

Ea anunță o nouă „construcție” politică: „De aici vom începe noua construcție, acestea sunt bazele unei construcții funcționale, curate, în care oamenii sunt în centru și participă în mod real la decizie.
Dacă fără structuri, bani, fără baroni am reușit să obținem aceste rezultate în orașe mari, controlate de politicieni cu ștate vechi, este dovada clară că se poate. Vom anunța deciziile privind denumirea noii construcții în următoarele zile. Vom începe o nouă construcție politică în jurul principiilor și valorilor pe care le-am afirmat împreună în această campanie: dreptate, libertate, capitalism, antreprenoriat și lege egală pentru toți. Mesajul nostru trebuie dus mai departe în fiecare județ, în fiecare oraș, în fiecare comună, în fiecare sat”.

Inchide