MOȚIUNE SIMPLĂ. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, sub focul încrucișat al unor acuzații grave: ”Se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate”

MOȚIUNE SIMPLĂ. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, sub focul încrucișat al unor acuzații grave: ”Se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Avertisment de ultimă oră al lui Tătaru: Ce am văzut în Spania şi Italia se poate întâmpla şi la noi!
Publicat: 23/06/2020, 10:39
Actualizat: 23/06/2020, 10:47

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților – începând cu ora 16.00 -, va fi dezbătută o moțiune simplă pe care deputații Partidului Social Democrat au depus-o împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta este vizat de acuzații grave, reproșându-i-se că ”se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon și numiri controversate în Consiliile de Administrație de la Unifarm și Antibiotice Iași”. 

Prin această moțiune simplă – ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre’”, deputații PSD solicită demisia lui Nelu Tătaru, plecîndu-se de la premisa că grija pentru sănătatea românilor se rezumă la vorbe, nu la fapte, iar atitudinea ministrului Sănătății nu face altceva decât să se înscrie pe aceeași linie a unor alte eșecuri ale guvenării PNL.

”Sănătatea românilor este sau ar trebuie să fie pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui Guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o listă interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. ‘Sănătatea nu este prioritate’, ne spune ministrul PNL de la Finanţe. Tot din păcate, deşi nu ne aşteptam să fie altfel, s-a confirmat că un domeniu atât de tehnic precum sănătatea şi atât de important reprezintă unul din marile eşecuri ale Guvernului PNL cu costuri grave şi de neimaginat, cu repercusiuni asupra tuturor cetăţenilor României”

Extras din textul moțiunii

”După ce fostul ministru al Sănătăţii a vrut să ‘privatizeze’ sănătatea, actualul ministru PNL al Sănătăţii se ocupă de ‘tunuri’, ‘vânzări de mască fără bon’, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte ‘tunuri’, gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ”, se arată în textul moţiunii simple, potrivit Agerpres.

Prelungirea stării de alertă și folosirea ”discreționară” a banului public

Conform textului moțiunii simple depuse împotriva lui Nelu Tătaru, liberalii ”întrețin frica” și prelungesc starea de alertă pe teritoriul României doar din dorința de a folosi ”discreționar” banii publici.

Mai mult, susțin deputații PSD, ”clientela politică” este deservită prin ”contracte atribuite direct” și, suplimentar, prin ”numiri în funcții publice bănoase”.

”Guvernul liberal are nevoie să întreţină frica şi să prelungească starea de alertă pentru a dispune discreţionar de banii publici şi pentru a-şi deservi clientela cu contracte atribuite direct şi cu numiri în funcţii publice bănoase. PSD susţine total iniţiativa primarului general Gabriela Firea şi cere imperativ guvernului Orban să permită testarea de anticorpi – componentă esenţială a studiului ştiinţific realizat de Institutul ‘Matei Balş’, în colaborare cu PMB, ASSMB şi cele şase primării de sector. Este un proiect preluat din practica ţărilor civilizate şi care au luptat real cu noul virus, care va continua. Bucureştenii vor fi anunţaţi unde vor avea loc în continuare testările”, se mai precizează în moţiunea depusă.

Nelu Tătaru: ”Acești domni bagatelizează ce s-a întâmplat în această perioadă”

Pe de altă parte, Nelu Tătaru susține că politica ar trebui să rămână, în această perioadă, în plan secund, momentul medical fiind cel mai important. Asta cu atât mai mult cu cât România se află, din cauza pandemiei, în ”cădere economică”.

Ministrul Sănătății reproșează celor care îi cer demisia că nu fac altceva decât să caute motive acolo unde acestea nu există, în realitate, iar situația medicală indusă de criza coronavirusului este ”bagatelizată” constant.

”Aş fi vrut să gândim un pic altfel, să nu grăbim politica peste momentul medical. Suntem într-o cădere economică, într-un context pandemic şi ar trebui să ne gândim şi la o parte economică. Cred că toată această perioadă, în care o ţară răbda, când 1500 de oameni mureau, când peste 24.000 de oameni erau infectaţi, când 3168 de cadre medicale erau infectate, când 11 cadre medicale mureau, aceşti domni care acum caută diverse motive, ba mai mult bagatelizează ce s-a întâmplat în această perioadă, să fi ieşit în faţă. Nu i-am văzut. Poate atunci ar fi vrut să îi vadă şi alegătorii din colegiile lor, ce fac pentru ei într-un moment cu adevărat de criză. Nu vreau să intru în polemică, polemica este pentru politică, eu sunt un profesionist, este o parte medicală pe care vreau să o duc până la capăt în acest episod pandemic. După aceea putem discuta şi politică”, a declarat Nelu Tătaru, referindu-se la moțiunea simplă depusă de PSD, potrivit news.ro.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului