MOȚIUNE SIMPLĂ. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, sub focul încrucișat al unor acuzații grave: ”Se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate”

Redactor:
Cristian Lisandru
MOȚIUNE SIMPLĂ. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, sub focul încrucișat al unor acuzații grave: ”Se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Avertisment de ultimă oră al lui Tătaru: Ce am văzut în Spania şi Italia se poate întâmpla şi la noi!

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților – începând cu ora 16.00 -, va fi dezbătută o moțiune simplă pe care deputații Partidului Social Democrat au depus-o împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta este vizat de acuzații grave, reproșându-i-se că ”se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon și numiri controversate în Consiliile de Administrație de la Unifarm și Antibiotice Iași”. 

Prin această moțiune simplă – ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre’”, deputații PSD solicită demisia lui Nelu Tătaru, plecîndu-se de la premisa că grija pentru sănătatea românilor se rezumă la vorbe, nu la fapte, iar atitudinea ministrului Sănătății nu face altceva decât să se înscrie pe aceeași linie a unor alte eșecuri ale guvenării PNL.

”Sănătatea românilor este sau ar trebuie să fie pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui Guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o listă interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. ‘Sănătatea nu este prioritate’, ne spune ministrul PNL de la Finanţe. Tot din păcate, deşi nu ne aşteptam să fie altfel, s-a confirmat că un domeniu atât de tehnic precum sănătatea şi atât de important reprezintă unul din marile eşecuri ale Guvernului PNL cu costuri grave şi de neimaginat, cu repercusiuni asupra tuturor cetăţenilor României”

Extras din textul moțiunii

”După ce fostul ministru al Sănătăţii a vrut să ‘privatizeze’ sănătatea, actualul ministru PNL al Sănătăţii se ocupă de ‘tunuri’, ‘vânzări de mască fără bon’, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte ‘tunuri’, gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ”, se arată în textul moţiunii simple, potrivit Agerpres.

Prelungirea stării de alertă și folosirea ”discreționară” a banului public

Conform textului moțiunii simple depuse împotriva lui Nelu Tătaru, liberalii ”întrețin frica” și prelungesc starea de alertă pe teritoriul României doar din dorința de a folosi ”discreționar” banii publici.

Mai mult, susțin deputații PSD, ”clientela politică” este deservită prin ”contracte atribuite direct” și, suplimentar, prin ”numiri în funcții publice bănoase”.

”Guvernul liberal are nevoie să întreţină frica şi să prelungească starea de alertă pentru a dispune discreţionar de banii publici şi pentru a-şi deservi clientela cu contracte atribuite direct şi cu numiri în funcţii publice bănoase. PSD susţine total iniţiativa primarului general Gabriela Firea şi cere imperativ guvernului Orban să permită testarea de anticorpi – componentă esenţială a studiului ştiinţific realizat de Institutul ‘Matei Balş’, în colaborare cu PMB, ASSMB şi cele şase primării de sector. Este un proiect preluat din practica ţărilor civilizate şi care au luptat real cu noul virus, care va continua. Bucureştenii vor fi anunţaţi unde vor avea loc în continuare testările”, se mai precizează în moţiunea depusă.

Nelu Tătaru: ”Acești domni bagatelizează ce s-a întâmplat în această perioadă”

Pe de altă parte, Nelu Tătaru susține că politica ar trebui să rămână, în această perioadă, în plan secund, momentul medical fiind cel mai important. Asta cu atât mai mult cu cât România se află, din cauza pandemiei, în ”cădere economică”.

Ministrul Sănătății reproșează celor care îi cer demisia că nu fac altceva decât să caute motive acolo unde acestea nu există, în realitate, iar situația medicală indusă de criza coronavirusului este ”bagatelizată” constant.

”Aş fi vrut să gândim un pic altfel, să nu grăbim politica peste momentul medical. Suntem într-o cădere economică, într-un context pandemic şi ar trebui să ne gândim şi la o parte economică. Cred că toată această perioadă, în care o ţară răbda, când 1500 de oameni mureau, când peste 24.000 de oameni erau infectaţi, când 3168 de cadre medicale erau infectate, când 11 cadre medicale mureau, aceşti domni care acum caută diverse motive, ba mai mult bagatelizează ce s-a întâmplat în această perioadă, să fi ieşit în faţă. Nu i-am văzut. Poate atunci ar fi vrut să îi vadă şi alegătorii din colegiile lor, ce fac pentru ei într-un moment cu adevărat de criză. Nu vreau să intru în polemică, polemica este pentru politică, eu sunt un profesionist, este o parte medicală pe care vreau să o duc până la capăt în acest episod pandemic. După aceea putem discuta şi politică”, a declarat Nelu Tătaru, referindu-se la moțiunea simplă depusă de PSD, potrivit news.ro.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Organismul românilor, afectat GRAV în această seară. Ce se întâmplă sâmbătă, pe 24 octombrie
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide