Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, citită luni în Parlament / „A fost scrisă de Vasile, portarul de la sediul PSD”

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, citită luni în Parlament / „A fost scrisă de Vasile, portarul de la sediul PSD
Publicat: 30/01/2020, 14:45

Roman, despre moțiune: A fost scrisă de Vasile, portarul de la sediul PSD. E scrisă pe genunchi

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, i-a ironizat joi pe cei de la PSD și UDMR, spunând că moțiunea împotriva Guvernului Orban a fost „probabil, scrisă de domnul Vasile, portarul de la sediul PSD”. El a mai zis că și CCR ajută PSD-ul în „jocul împotriva voinței românilor”.

„Am văzut și noi textul moțiunii. Din punctul de vedere al PNL e un demers neserios. Probabil că această moțiune a fost scrisă de domnul Vasile, portarul de la sediul PSD. E foarte clar pentru noi că e o moțiune scrisă pe genunchi, neserioasă, în care deși PSD-ul invocă, la început,că pentru ei viața românilor e sfântă, nu se face nicio referire la ceea ce înseamnă agenda publică a cetățeanului”, a declarat lideurl deputațilro PNL, Florin Roman, joi, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Acesta a mai zis că social-democrații doresc păstrarea baronilor locali.

„PSD continuă să ignore solicitarea a peste 82% din cetățenii români care-și doresc alegerea primarilor în două tururi, își doresc în continuare să avem baroni locali, cum e cazul domnului Misăilă sau Tăxăilă, domnul Oprișan de la Vrancea, domnul Genoiu la Craiova și cel mai emblematic, situația de la București, unde administrația Firea a făcut prăpăd”, a completat el.

Roman consideră că și Curtea Constituțională ajută PSD-ul în acest demers.

„E foarte clar că PSD face acest joc împotriva voinței românilor, ajutat de o decizie discutabilă a CCR și spun cu toată responnsabilitatea, cred că decizia CCR e un răspuns direct la proiectul de lege al PNL pentru tăierea pensiilor magistraților” a adăugat el.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a fost depusă, joi, în Parlament. Ea va fi citită luni, dar data dezbaterii și a votului nu a fost stabilită.

Știrea inițială. „Dacă PSD trata serios subiectul moțiunii, azi discutam de un calendar precis. Citire, dezbatere, vot. Astăzi au stabilit doar ziua citirii, luni și dovada faptului că PSD tartează neserios această moțiune, nu se grăbește, nu-și dorește, deci nu vorbim de căderea Guvernului Orban. Astăzi a avut loc ședința BPR a Camerei Deputaților și Senatului. Am fost anunțați în legătură cu depunerea moțiunii de cenzură semnată de către 208 de senatori și deputați din partea grupurilor PSD și UDMR. (…) Luni se va stabili data dezbaterii și a votului”, a declarat liderul deputaților PNL, Florin Roman, joi, în urma ședinței Birourilor Permanente Reunite, pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură.

Motivul moțiunii de cenzură este asumarea răspunderii Executivului pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

PSD și UDMR acuză Executivul, în textul moțiunii de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești”, de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD și UDMR face apel la respectarea principiilor democratice și critică decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun