Elena Crangasu
30.01.2020
Politică

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, citită luni în Parlament / „A fost scrisă de Vasile, portarul de la sediul PSD”

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, citită luni în Parlament / „A fost scrisă de Vasile, portarul de la sediul PSD”
Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat, joi, în urma ședinței Birourilor Permanente Reunite a Camerei Deputaților și Senatului, că s-a stabilit ca citirea moțiunii, în Parlament, să aibă loc luni, la ora 14.00. El a zis că nu s-a stabilit întreg calendarul, dovadă a neseriozității PSD.

Roman, despre moțiune: A fost scrisă de Vasile, portarul de la sediul PSD. E scrisă pe genunchi

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, i-a ironizat joi pe cei de la PSD și UDMR, spunând că moțiunea împotriva Guvernului Orban a fost „probabil, scrisă de domnul Vasile, portarul de la sediul PSD”. El a mai zis că și CCR ajută PSD-ul în „jocul împotriva voinței românilor”.

„Am văzut și noi textul moțiunii. Din punctul de vedere al PNL e un demers neserios. Probabil că această moțiune a fost scrisă de domnul Vasile, portarul de la sediul PSD. E foarte clar pentru noi că e o moțiune scrisă pe genunchi, neserioasă, în care deși PSD-ul invocă, la început,că pentru ei viața românilor e sfântă, nu se face nicio referire la ceea ce înseamnă agenda publică a cetățeanului”, a declarat lideurl deputațilro PNL, Florin Roman, joi, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Acesta a mai zis că social-democrații doresc păstrarea baronilor locali.

„PSD continuă să ignore solicitarea a peste 82% din cetățenii români care-și doresc alegerea primarilor în două tururi, își doresc în continuare să avem baroni locali, cum e cazul domnului Misăilă sau Tăxăilă, domnul Oprișan de la Vrancea, domnul Genoiu la Craiova și cel mai emblematic, situația de la București, unde administrația Firea a făcut prăpăd”, a completat el.

Roman consideră că și Curtea Constituțională ajută PSD-ul în acest demers.

„E foarte clar că PSD face acest joc împotriva voinței românilor, ajutat de o decizie discutabilă a CCR și spun cu toată responnsabilitatea, cred că decizia CCR e un răspuns direct la proiectul de lege al PNL pentru tăierea pensiilor magistraților” a adăugat el.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a fost depusă, joi, în Parlament. Ea va fi citită luni, dar data dezbaterii și a votului nu a fost stabilită.

Știrea inițială. „Dacă PSD trata serios subiectul moțiunii, azi discutam de un calendar precis. Citire, dezbatere, vot. Astăzi au stabilit doar ziua citirii, luni și dovada faptului că PSD tartează neserios această moțiune, nu se grăbește, nu-și dorește, deci nu vorbim de căderea Guvernului Orban. Astăzi a avut loc ședința BPR a Camerei Deputaților și Senatului. Am fost anunțați în legătură cu depunerea moțiunii de cenzură semnată de către 208 de senatori și deputați din partea grupurilor PSD și UDMR. (…) Luni se va stabili data dezbaterii și a votului”, a declarat liderul deputaților PNL, Florin Roman, joi, în urma ședinței Birourilor Permanente Reunite, pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură.

Motivul moțiunii de cenzură este asumarea răspunderii Executivului pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

PSD și UDMR acuză Executivul, în textul moțiunii de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești”, de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD și UDMR face apel la respectarea principiilor democratice și critică decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Inchide