MRU: În Alianța DA pot veni toți cei care aderă la principiile de dreapta

MRU: În Alianța DA pot veni toți cei care aderă la principiile de dreapta
Publicat: 31/03/2013, 19:21
Actualizat: 28/07/2014, 17:15

Președintele partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarant, duminică, la Brașov, referitor la o posibilă alianță cu PDL sau cu Mișcarea Populară, că în Alianța DA pot veni „toți cei care aderă la principiile de dreapta”, dar că deocamdată nu s-au purtat discuții cu PDL.

„În Alianța DA pot veni toți cei care aderă la principiile de dreapta, după ce obțin semnăturile celor doi co-președinți ai alianței, respectiv a mea și a domnului Pavelescu (Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD – n.r.). Deocamdată nu putem vorbi despre discuții cu PDL, pentru că acest partid și-a stabilit doar președintele, nu și structurile decizionale”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, într-o conferință de presă susținută la Brașov.

El a mai spus că Mișcarea Populară reprezintă „o continuare a Inițiativei Civice de dreapta”, care ulterior s-a transformat în Forța Civică.

„Nu de paternități duce lipsă România, ci de reprezentativitate reală la nivelul cetățenilor. În același timp, țara noastră are un handicap de unitate. Este nevoie de o coeziune și de acțiuni comune la nivelul dreptei, iar Forța Civică și PNȚCD au făcut un prim pas”, a mai spus MRU.

De asemenea, Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, a spus că, deși Traian Băsescu are cea mai mare credibilitate printre susținătorii de centru-dreapta, formațiunea pe care o conduce nu i se va subordona niciodată.

„Președintele României Traian Băsescu este personalitatea cu cea mai mare credibilitate pentru zona de centru dreapta a politicii românești, dar niciodată nu i-am fost și nu îi vom fi subordonați. La alegerile locale și la cele parlamentare am fost tratați neconvenabil”, a spus liderul PNȚ-CD.

Aurelian Pavelescu și Mihai Răzvan Ungureanu s-au întâlnit, duminică, la Brașov, cu liderii organizațiilor de tineret din țară, pentru a pregăti constituirea organizațiilor naționale de tineret.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase