VIDEO | Nicolae Ciucă: Vom aloca 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru continuarea proiectelor comunităților locale

Publicat: 29/12/2021, 18:51
Actualizat: 29/12/2021, 19:12

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că vor fi alocaţi 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru continuarea proiectelor comunităților locale. De asemenea el a precizat că în cadrul discuțiilor de joi se vor adopta măsurile „necesare” pentru a închide prima parte a targeturilor asumate în PNRR.

„Vom aloca 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, bani necesari pentru continuarea proiectelor pe care comunităţile locale le derulează prin etapele I şi II ale acestui program. Răspundem astfel solicitărilor primite din teritoriu de către Ministerul Dezvoltării până la 26 noiembrie în acest an. Este important să asigurăm continuitatea acestui program accesat cu succes de autorităţile locale, în condiţiile în care prin ambele etape ale programului, de la demararea sa până în prezent, sunt finanţate peste 11.700 de proiecte”, a precizat premierul.

Premierul a precizat că mierucri va fi adoptată o hotărâre prin care Guvernul acordă sprijinul financiar necesar pentru mai multe aeroporturi care se confruntă cu dificultăți din cauza crzei generată de pandemia de Covid-19.

„Astăzi trebuie să adoptăm o nouă hotărâre prin care vom operaţionaliza sprijinul stabilit în şedinţa de ieri. Vorbim astfel despre 84 de milioane de lei, bani necesari aeroporturilor din Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava, Arad, Maramureş, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş şi Tulcea pentru a depăşi dificultăţile financiare cu care se confuntă din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19. Este o măsură importantă pentru a menţine viabil acest segment al infrastructurii de transport”, a afirmat Nicolae Ciucă.

De asemenea el a anunţat că joi va avea loc o nouă şedinţă de Guvern, „în care vor fi adoptate toate celelalte măsuri necesare să închidem partea de jaloane şi ţinte aferente trimestrului patru din acest an în programul PNRR”.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase