Nicușor Dan dă asigurări că stimulentele pentru nou-născuți, mame și persoane cu dizabilități vor fi plătite în continuare: „Anunțul de pe site-ul DGASMB nu corespunde realității. A fost o eroare umană”

Nicușor Dan dă asigurări că stimulentele pentru nou-născuți, mame și persoane cu dizabilități vor fi plătite în continuare: „Anunțul de pe site-ul DGASMB nu corespunde realității. A fost o eroare umană”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 13/09/2021, 15:17

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni că nu se pune problema ca stimultentele pentru nou-născuți, mame și persoane cu dizabilități să fie eliminate.

Precizarea edilului vine după ce o informație în acest sens a fost publicată pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială București (DGASMB).

Primarul spune că informația a fost publicată „dintr-o eroare umană” și adaugă că stimulentele financiare pentru nou-născuți, voucherele materna și stimulentele pentru persoanele cu dizabilități vor fi plătite în continuare.

„Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuți, vouchere materna și persoane adulte cu dizabilități să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunțul apărut pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu corespunde realității. În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuți, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilități, copii cu dizabilități, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar. Acestea urmează să fie plătite în același cuantum ca până acum”, spune Nicușor Dan.

Nicușor Dan, criticat de Gabriela Firea după anunțul privind tăierea stimulentelor

Primarul general al Capitalei a fost criticat în termeni duri de către fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, la momentul apariției informației potrivit cărora stimulentele vor fi tăiate.

„Cât de lipsit de umanitate poate fi omul implantat prin minciună și furt de domnii Orban și Barna la Primăria Capitalei? Să ajungă să taie banii de la nou născuți, gravide, persoane cu dizabilități, familii mono-parentale, etc! Nicușor Dan va rămâne în mentalul colectiv ca primarul – inimă de piatră, lamă de cuțit, de o duritate extremă! Și unde se duc banii? Doar către firmele lor de consultanța?

Pentru că transportul s-a scumpit, a anunțat că elimină subvenția la termie – deci facturile se vor tripla -, șantierele bat pasul pe loc, spitalele sunt subfinanțate!

Atunci când avertizam că acesta este Nicușor Dan, viitorul primar și susținătorii săi au sărit ca arși! Nicușor Dan a avut tupeul să spună în campanie că nu va tăia stimulentele, că totul este doar un atac din partea mea. A mințit oamenii în față și a dormit bine noaptea. Abia când a ajuns la primărie, după o campanie ipocrită, s-a constatat că doarme bine și ziua”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Un mesaj referitor la cererile privind acordarea acestor stimulente a fost postat pe site-ul DGASMB. În mesaj era precizat că cererile noi nu vor mai fi procesate.

„Începând cu data de 13 septembrie 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 (hotărârea prin care s-a adoptat bugetul Primăriai Capitalei pentru anul în curs – n.red.) cu modificările și completările ulterioare.

Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021”, a fost mesajul de pe pagina DGASMB.

Voucherele Materna au fost introduse în martie 2018 de administrația Gabrielei Firea și majoritatea PSD – ALDE de la acea vreme, din Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?