Nicușor Dan nu este de acord ca Primăria Sectorului 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău. „Nu se pune problema. Doamna Clotilde Armand nu are capacitatea financiară pentru a face asta”

Nicușor Dan nu este de acord ca Primăria Sectorului 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău. „Nu se pune problema. Doamna Clotilde Armand nu are capacitatea financiară pentru a face asta”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 10/09/2021, 12:24

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a informat în cursul zilei de vineri că nu este de acord ca Primăria Sectorului 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău.

Declarația edilului vine în contextul în care Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat proiectul care ar urma să îi permită primăriei conduse de Clotilde Armand să solicite Consiliului General al Municipiului București (CGMB) transferul administrării celor două parcuri din Capitală.

Nicușor Dan spune că Primăria Sectorului 1 are probleme mult mai importante de rezolvat și face referire și la datoriile acestei instituții către Primăria Capitalei.

„Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău, doamna primar Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său și nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru. În acest moment, Primăria Sector 1 are chiar o datorie de 19 milioane lei către PMB”, a declarat vineri primarul general, Nicușor Dan.

Clotilde Armand vrea ca parcurile Cișmigiu și Herăstrău să fie administrate de Primăria Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, joi seară, pe pagina sa de Facebook, că a fost votat proiectul prin care Primăria de sector poate solicita Consiliului General al Municipiului București (CGMB) trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău şi a Parcului Istoric Cişmigiu.

„Vă anunţ că a fost aprobat în urmă cu câteva minute proiectul de hotărâre prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului Bucureşti trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău şi a Parcului Istoric Cişmigiu”, a scris Clotilde Armand.

Ea a prezentat și proiectele de investiții propuse pentru Herăstrău:

 • reabilitarea şi modernizarea aleilor pietonale şi platformelor betonate,
 • refacerea instalaţiilor şi reţelelor de apă şi canalizare şi a instalaţiilor de irigat,
  modernizarea locurilor de joacă
 • reabilitarea spaţiilor verzi existente (defrişare arbori uscaţi, replantare arbori, gazon, plante bienale şi anuale, garduri vii).

Iar pentru Cișmigiu, Clotilde Armand a propus lucrări de reabilitare pentru următoarele obiective:

 • Podul cu nuc,
 • Ansamblu cetate,
 • Foişor,
 • Terasa Trandafirilor,
 • Grota (Movila),
 • Izvorul lui Eminescu.