Nicușor Dan: Excludem o alianță cu un PNL, așa cum arată azi

Nicușor Dan: Excludem o alianță cu un PNL, așa cum arată azi
Publicat: 12/06/2016, 15:58
Actualizat: 13/06/2016, 09:20

Nicușor Dan a făcut astfel referire la acuzațiile de plagiat la adresa ministrului de interne, Petre Tobă, acuzații care nu au fost clarificate, în pofida promisiunilor premierului.

„Pentru moment, așa cum arată PNL azi, excludem orice alianță”, a răspuns Nicușor Dan, întrebat, la Digi 24, dacă ia în calcul o alianță cu liberalii în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă.

Întrebat dacă ar face alianță cu un PNL condus de premierul Dacian Cioloș, Nicușor Dan a spus: „E așa de departe până acolo, nu aș vrea să răspund la această întrebare. Adică e o ipoteză, dar…”

Clotilde Armand a intervenit, părând mult mai deschisă față de un astfel de scenariu: „Ar fi o direcție foarte bună, dar nu știm… Eu cred în sinceritatea lui, cred că e un om cinstit”.

Nicușor Dan a revenit și el asupra subiectului, la insistențele jurnaliștilor: „Știți, domnul Cioloș este o persoană rezonabilă, însă în momentul de față conduce un guvern cu domnul Tobă”, a spus Nicușor Dan, adăugând că își menține afirmațiile anterioare potrivit cărora este prea devreme să se pronunțe pe o astfel de variantă.

În ceea ce privește prestația președintelui Klaus Iohannis, Nicușor Dan a spus că, imediat după ce a câștigat mandatul, a spus că singurul mod de a impune partidelor lucruri pe care nu vor să le facă este să forțeze dezbateri publice larg mediatizate astfel încât să fie clar care este dorința societății, iar partidele să își asume lucruri pe care în mod normal nu și le asumă din instinct de conservare.

„Klaus Iohannis nu a participat la această dezbatere. A făcut greșela de a trata cu partidele în spatele ușilor închise și atunci s-a văzut, el și-a pierdut principalul atuu- încrederea populației. (…) Klaus Iohannis a ieșit ușor, ușor din scenă, nu mai are ascendentul în fața partidelor politice. Pe de alta parte, pe poziția pe care a avut-o pe subiecte cum este corupția sau administrația publică nu a fost promotorul acelor idei nocive care vin dinspre partidele politice”, a mai declarat Nicușor Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase