Nicușor Dan explică de ce nu acceptă oferta lui Predoiu, cu cinci zile înainte de alegeri

Nicușor Dan explică de ce nu acceptă oferta lui Predoiu, cu cinci zile înainte de alegeri
Publicat: 31/05/2016, 11:12

Nicușor Dan a detaliat într-un interviu la RFI cum a apărut polemica privind sondajul dreptei și de ce dorește un sondaj fără a accepta însă să se retragă.

„Domnul Predoiu a propus un sondaj și a propus ca acela dintre noi care iese pe locul doi între noi în acest sondaj să îl susțină pe celălalt. Noi am spus că asta înseamnă o alianță, ceea ce publicul nostru în mod vădit nu dorește. În schimb, există un public anti-PSD, care dorește să voteze în cunoștință de cauză pe acel candidat care stă mai bine, care are cele mai mari șanse să bată PSD-ul și pentru asta suntem de acord să facem sondajul, adică o casă internațională de sondaje, supravegheată și de USB și de PNL, să facă un sondaj care să spună bucureștenilor cine are cele mai mari șanse să o bată pe Firea. PNL-ul nu a fost de acord cu această variantă, în absența promisiunii de retragere. Noi atunci continuăm să facem sondajul acesta, o să-l facem azi și mâine, o să-l publicăm joi și invităm să supravegheze, să trimită un auditor, să vadă că sondajul este în regulă”, a declarat candidatul USB.

El a subliniat că Predoiu nu are șanse pentru că nu atrage voturile anti-sistem.

„Noi cerem retragerea domnului Predoiu de când a intrat în competiția asta electorală, o cerem susținând că nu are nici o șansă. Sunt două publicuri: unul anti-sistem, care vine către mine (…) și altul care ar vrea orice în afară de PSD. Acest prim public anti-PSD și PNL nu o să voteze niciodată candidatul PNL, deci candidatul PNL nu o să aibă niciodată suficiente voturi ca să bată PSD-ul”, a argumentat Nicușor Dan.

El a respins acuzațiile PNL potrivit cărora vizează un tandem cu Gabriela Firea.

”Este o acuzație total nefondată, am spus-o de mai multe ori, am spus-o în fața a sute de mii de oameni, că n-o să facem nici o alianță cu PSD, PSD este cel mai corupt partid din România, are un președinte condamnat penal, a încercat de mai multe ori să agreseze, să diminueze puterea forței judiciare din România, tocmai ca să-și scape mulți urmăriți penali. Deci nu se pune problema unei alianțe a noastre cu PSD-ul, nu se pune problema”, a afirmat Nicușor Dan.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu l-a avertizat marți dimineață pe candidatul USB, Nicușor Dan, că, având în vedere refuzul de a se retrage din cursa electorală, din acest moment ”poartă întreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase