Nicușor Dan: Nu mai putem alege la Primărie tot un om de partid

Nicușor Dan: Nu mai putem alege la Primărie tot un om de partid
Publicat: 11/04/2016, 20:06
Actualizat: 06/05/2016, 15:20

”După ce ultimii 5 din 7 primari din București au ajuns la DNA pentru corupție, astăzi a venit rândul și unuia dintre candidați. Pentru mine este foarte clar că nu mai putem alege la Primărie tot un politician, tot un om de partid. Avem nevoie de oameni ca noi, oameni din rândurile societății, nu din rândul partidelor politice. Este singura soluție ca să oprim risipa și jaful din bugetul Capitalei. A venit timpul să salvăm Bucureștiul de politicieni!”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Declarația vine în contextul în care prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a admis vineri că au existat unele discuții între partid și Nicușor Dan. Public, candidatul USB a cerut PNL să-l retragă pe Ludovic și i-a invitat pe susținătorii PNL să-l voteze.

Procurorii DNA au anunțat că prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din mai 2016.

„La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim-vicepreședinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcția de primar al municipiului București”, au anunțat procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Ludovic Orban a anunțat că își dă demisia din funcțiile de conducere pe care le deține la nivelul Camerei Deputaților și PNL și se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase