Nou miting de susținere pentru Guvernul Grindeanu. Mesajele lui Țuțuianu, Corlățean și Plumb pentru electorat. UPDATE

Nou miting de susținere pentru Guvernul Grindeanu. Mesajele lui Țuțuianu, Corlățean și Plumb pentru electorat. UPDATE
Publicat: 25/02/2017, 12:50

La distanță de doar două zile de la afirmația liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia „nu este exclus un miting mare al PSD”, iar „capacitatea” social-democraților „în stradă” nu ar trebui desconsiderată, mai mulți social-democrați, printre care se numără și președintele Comisiei pentru controlul parlamentar al SRI, Adrian Țuțuianu, fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, dar și actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, anunțau, pe Facebook, un miting de susținere pentru Guvernul Grindeanu, pentru duminică, de la ora 10:00, în Piața Revoluției, din Târgoviște. Cu mesajul „Pentru că votul nostru contează”, liderii PSD invitau lumea să ia parte la manifestația anunțată pe pagina de Facebook a organizației PSD Dâmbovița.

Mitingul a durat două ore și a adunat mii de susținători ai PSD în Piața Revoluției, din Târgoviște. Au fost prezenți și ministrul fondurilor Europene, deputatul Rovana Plumb, deputatul Leonardo Badea, Corneliu Ștefan, Titus Corlățean, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, precum și lideri locali și susținători din tot județul Dâmbovița, potrivit Mediafax.

S-au scandat mesaje precum: „Sunt TSD-ist, nu comunist!”, „DNA fără cucuvea”, „Votul meu contează”, „Protest elegant…/Președinte ezitant”, „Susținem normalitatea, apărăm votul democratic” și s-a cerut demisia președintelui Klaus Iohannis.

UPDATE 12:20 Mitingul s-a încheiat. Mii de simpatizanți PSD au scandat timp de două ore în Piața Revoluției din Târgoviște.

„Am venit astăzi să spunem tuturor românilor că și noi contăm, că democrația nu se negociază, că poporul a decis pe 11 decembrie, că poporul este suveran”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, pe scena amplasată, în Piața Revoluției, din Târgoviște, în fața a mii de participanți.

Din Piața Revoluției, manifestanții au plecat, în coloană, spre sediul PSD, scandând mesaje precum: „Sunt TSD-ist, nu comunist!”, „DNA fără cucuvea”, „Votul meu contează”, „Protest elegant…/Președinte ezitant”, „Susținem normalitatea, apărăm votul democratic”. Primii manifestanți ajunși în fața sediului PSD au cerut demisia lui Klaus Iohannis și au afișat pancarte mari pe care era desenată harta României, însoțită de mesajul „o singură Românie”.

Adrian Țuțuianu a ieșit în fața sediului PSD, în jurul orei 12:00, mulțumindu-le manifestanților veniți pentru susținerea Guvernului Grindeanu și urându-le: „Drum bun spre casă!”.

UPDATE 10:30 La această oră, câteva sute de susținători ai Guvernului s-au adunat în Piața Revoluției, din Târgoviște, având pancarte pe care sunt scrise mesaje de susținere pentru Cabinetul condus de Sorin Grindeanu și scandând „PSD!”. Manifestația a început la ora 10:00.

„Organizația PSD Dâmbovița vă invită să participați sâmbătă, 25 februarie, începând cu ora 10:00, la cel mai mare eveniment de susținere a Guvernului Grindeanu, guvern ales legitim în urma rezultatelor votului din 11 decembrie 2016! Întâlnirea va avea loc în aria din jurul Primăriei Municipiului Târgoviște / Centrul Vechi. Vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a ne apăra votul exprimat în mod democratic”, se arată în descrierea evenimentului.

În susținerea acestui miting, mai mulți social-democrați, printre care președintele Comisiei pentru controlul parlamentar al SRI, Adrian Țuțuianu, fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, dar și actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb au adresat pe Facebook invitația către electorat pentru a lua parte la manifestație, cu mesajul: „Pentru că votul nostru contează”.

Săptămâna trecută, peste 6.000 de oameni au participat la un miting de susținere a Guvernului, organizat de PSD în Piața Vasile Milea din Pitești. „Votul meu din 11 decembrie contează” și „România e PSD” erau mesajele scrise pe pancartele acestora. Aceștia au scandat „Unitate”, „România e PSD” și „Jos Iohannis”, potrivit Mediafax.

Deși a susținut în repetate rânduri că nu a permis organizarea în București a unui miting de susținere pentru Guvernul Grindeanu și că își asumă acest lucru, președintele PSD, Liviu Dragnea, a ținut să precizeze, miercuri, că „nu este exclus un miting mare al PSD”, cu mențiunea, totodată, că lumea nu trebuie să desconsidere „capacitatea” social-democraților „în stradă”. Mai mult, Dragnea a menționat că nu va opri „mitingurile județene care au început”.

„În ceea ce privește mitingul mare, aici îmi asum eu și nu regret că nu am lăsat un miting mare să vină în București, pentru nu a se escalada un confilict artificial (…) În schimb, mitingurile județene care au început nu vor fi oprite de către mine. În același timp, am spus că nu e exclus un miting mare al PSD. Nu neapărat împotriva cuiva, care să susțină începerea unei discuții serioase asupra unor chestiuni profunde din România (…) despre rolul președintelui, despre separația puterilor în stat, ce stat vrem să avem peste zece ani de zile”, declara Liviu Dragnea, miercuri seară, la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine