NOUL CONSILIU DE ADMINISTRAȚIE AL TVR a fost votat de Parlament. Claudiu Săftoiu nu a a fost numit președinte al CA din lipsă de cvorum

NOUL CONSILIU DE ADMINISTRAȚIE AL TVR a fost votat de Parlament. Claudiu Săftoiu nu a a fost numit președinte al CA din lipsă de cvorum
Publicat: 26/06/2012, 18:53
Actualizat: 27/06/2012, 00:18

Parlamentul a validat astăzi noul Consiliu de Administrație al TVR cu voturi 238 „pentru” și un vot „împotrivă” la finalul unei ședințe plină de acuze între reprezentanții puterii și cei ai opoziției. Claudiu Săftoiu a fost propus pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație, dar nu s-a întrunit numărul de voturi necesar pentru a se aproba această nominalizare.

Liderul de grup al PDL, Mircea Toader, a spus de la tribună că democrat-liberalilor le reveneau, conform legii trei locuri în Consiliul de Administrație de la TVR, dar nu au primit niciunul. „Este o încălcare flagrantă a legii”, a adăugat Toader.

În replică, liderul de grup de la PSD, Valeriu Zgonea le-a reamintit celor de la PDL cum votau, când erau la putere, membrii în Consiliile de Administrație de la diferite instituții subordonate Parlamentului.

Toader a susținut că PDL a acționat așa când era la putere, doar pentru a echilibra raportul în Consiliile de Administrație.

„Este incorect să nu fie reprezentată o compoziție reală a Parlamentului. Față de oricare situație legea ne obligă să respectăm algoritmul când se stabilește votul, restul sunt simple vorbe”, a spus Toader.

Senatorul Radu F. Alexandru s-a dus după premierul Ponta care ieșea din sală pentru a-i aduce aminte ce a spus la votul de învestitură.

„M-am dus după premier să mai rămână două minute în sală pentru că intenționăm să evoc o declarație a domniei sale, vorbea de pagina pe care actuala guvernare o va întoarce, vorbea despre respectul față de lege, respectul față de Parlament, ne dădea o sumă de asigurări pe care le-am înregistrat cu speranță. Astăzi în Parlamentul României s-a consumat o premieră nefericită, este pentru prima dată când comisiile reunite de cultură, artă mass-media se pun în situația de a încălca flagrant legea. Este textul sfânt al legii nu există înțelegere, s-a încălcat legea printr-o minută. Suntem în fața unei grave încălcări a legii, iar votul este lovit de nulitate”, a fost punctul de vedere al senatorului PDL.

Zgonea nu s-a lăsat impresionat și i-a cerut lui Radu F. Alexandru să-și aducă aminte cum au fost puși membri la Curtea Constituțională și Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

„Numai când ne îmbogățim noi, ne îmbuibăm noi PDL este legal. Televiziunea asta ne-a sărăcit pe toți”, a fost mesajul lui Zgonea pentru PDL.

„Vă spun onest, am greșit, pentru asta am plătit, dar nu trebuie să persistăm în greșeală”, a recunoscut Raluca Turca culpa PDL. „Vă rog să nu repetați aceleași greșeli și să nu faceți unele mai mari, nu vă lăsați orbiți de rezultatele de la alegerile locale. Respectați legea, respectați Parlamentul, respectați TVR. Este un atac la democrație ceea ce faceți”, a adăugat Raluca Turcan.

Pentru că parlamentarii USL nu au acceptat ca PDL să desemneze reprezentanți în Consiliul de Administrație de la TVR, democrat-liberalii au părăsit sala.

PSD a primit 3 locuri, partidul alegându-i pe Anne Jugănaru, Cristian Nițulescu și Claudiu Brînzan, PNL tot 3 locuri, și anume Claudiu Săftoiu, Irina Radu și Lucia Hossu Longin, UNPR, UDMR și grupul minorităților primind câte un loc în CA, fiind aleși Nicoleta Nicolicea, Nagy Zoltan Levente și Raico Cornea. De asemenea, președinția a nominalizat-o pe Romina Surugiu, iar Guvernul l-a propus pe Gabriel Tufeanu, iar doi dintre cei aleși fiind deja angajați ai TVR, și anume Mihai Rădulescu și Ioana Cătălina Popescu.

PDL, deși a avut trei propuneri din partea grupului parlamentar -profesorii Radu Carp, Ioan Stanomir și jurnalistul Andrei Postelnicu, nu a primit niciun loc în Consiliul de Administrație al TVR.

Tot pe lista membrilor noului CA al TVR, dar ca supleanți, au fost aleși Luminița Violeta Ristea, Mihai Cernea și Vasile Arhire (PSD), Dida Drăgan, Daniela Bârsan și Cristina Iancu (PNL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghiță-Jalica (Minorități), Marius Oblu (Guvern), Mihai Rădulescu și Ioana Cătălina Popescu (angajații TVR).

Membrii supleanți propuși sunt: Luminița Violeta Ristea, Mihai Cernea și Vasile Arhire (PSD), Dida Drăgan, Daniela Bârsan și Cristina Iancu (PNL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghiță-Jalica (Minorități), Marius Oblu (Guvern), Mihai Rădulescu și Ioana Cătălina Popescu (angajați TVR).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului