Oltean despre mitingul USL: Liderii Uniunii sunt necopți, imaturi și iresponsabili

Oltean despre mitingul USL: Liderii Uniunii sunt necopți, imaturi și iresponsabili
Președintele filialei Bistrița-Năsăud a PDL, deputatul Ioan Oltean, declară, referitor la lansarea candidaților USL pentru parlamentare pe Arena Națională, în 17 octombrie, când va avea loc și Congresul PPE, că liderii Uniunii "sunt necopți, imaturi și iresponsabili".
Publicat: 12/10/2012, 14:07
Actualizat: 25/03/2019, 21:59

Președintele filialei Bistrița-Năsăud a PDL, deputatul Ioan Oltean, declară, referitor la lansarea candidaților USL pentru parlamentare pe Arena Națională, în 17 octombrie, când va avea loc și Congresul PPE, că liderii Uniunii „sunt necopți, imaturi și iresponsabili”.

Ioan Oltean a fost întrebat, vineri, într-o conferință de presă, cum comentează intenția USL de a organiza lansarea candidaților săi la București, când are loc congresul popularilor europeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Evenimentul din 17-18 octombrie mi se pare unul dintre cele mai mari evenimente politice pe care România le-a găzduit în lunga ei existență, un eveniment care încercăm să aibă consecințe pozitive asupra Alianței România Dreaptă, dar în același timp să aibă consecințe pozitive asupra României. Vizita și prezența în România a peste 20 de șefi de state și de guverne nu poate să se lase cu consecințe doar asupra unei formațiuni politice, ci asupra întregii țări. De aceea, m-aș fi așteptat și aș fi dorit ca fiecare forță politică din România să fie responsabilă și rezonabilă în a trata cu maximă importanță acest eveniment. Prezența cancelarului german și a altor lideri europeni poate fi benefică României în ansamblul ei și, de aceea, a gândi un mega eveniment politic ca o contrapondere pentru a diminua din importanța celuilalt eveniment european și nu național înseamnă o maximă lipsă de responsabilitate”, a spus Oltean.

Liderul PDL Bistrița-Năsăud a adăugat că liderii USL arată, organizând un miting de proporții, că nu le pasă de interesul României.

„Înseamnă că pe tine te doare în cot de interesul României și că vezi doar interesul partidului pe care îl reprezinți, înseamnă că ai rămas calat pe gândirea lui Kim Ir Sen sau Nicolae Ceaușescu, acele evenimente megalomanice în care tot poporul se adună să-și slăvească conducătorul. Condamn acest gest cu toată puterea mea și cred că fac o mare, o foarte mare greșeală cei din USL. Am văzut și comentariile unor lideri legat de prezența liderilor europeni și mi-am dat seama că oamenii aceștia sunt totalmente inconștienți și nu au nimic cu interesul general al României, ci doar cu imaginea lor și a partidelor din care fac parte”, a spus Oltean.

Întrebat dacă PDL ar fi contracarat în același mod o întrunire a partidului Socialiștilor Europeni la București, Ioan Oltean a spus că el s-ar fi opus categoric.

„Vă asigur că eu personal aș fi fost unul care s-ar fi opus categoric unei manifestări a PDL care să diminueze importanța unui astfel de eveniment. Aș fi fost categoric împotrivă. PDL, cred eu, a avut întotdeauna mai multă minte, mai multă judecată și înțelepciune ca să-și permită o asemenea greșeală. Niciodată PDL nu ar fi organizat un asemenea spectacol ca să diminueze importanța unui congres al PSE”, a spus Oltean.

Acesta a adăugat că ar fi fost „extrem de bine” pentru România dacă și socialiștii europeni s-ar fi adunat în septembrie la București.

„Ar fi fost pentru România un eveniment extrem de important și eu personal m-aș fi bucurat dacă, în septembrie, acest eveniment ar fi avut loc la București. Prezența socialiștilor în septembrie și a popularilor europeni în octombrie ar fi adus României o imagine formidabilă. Să fi vorbit o săptămână cumulat în toată lumea aceasta despre România, despre acest eveniment și ce reprezintă România. Din păcate, oamenii aceștia, liderii USL, sunt necopți, imaturi, iresponsabili și lipsiți de capacitatea de a discerne între binele general și binele personal”, a afirmat liderul PDL Bistrița-Năsăud.

USL își va lansa candidații pentru alegerile parlamentare în 17 octombrie, pe Arena Națională. Organizațiile județene ale USL vor primi de la centru „norme de prezență” pentru mitingul din 17 octombrie de pe Arena Națională, respectiv numărul de persoane pe care trebuie să le aducă la București pentru ceea ce organizatorii doresc a fi cel mai mare eveniment postrevoluționar. Surse din USL au declarat pentru MEDIAFAX că normele de prezență vor fi transmise în teritoriu în cursul zilei de joi, acestea nefiind unele fixe pentru toate organizațiile județene, ci variind în funcție de distanța care urmează a fi parcursă până la București. Astfel, organizațiile județene apropiate de Capitală vor avea norme de prezență mai mari, în timp ce filialele îndepărtate vor trebui să aducă un număr mai mic de participanți. Impunerea normelor de prezență pentru organizațiile USL are la bază pretenția liderilor de la centru ai Uniunii de a avea pe 17 octombrie „cel mai mare eveniment organizat de la Revoluție încoace”, care să beneficieze de prezența a nu mai puțin de 74.000 de participanți.

Liderii centrali vor ca la evenimentul de lansare a candidaților Uniunii la alegererile parlamentare să participe 54.000 de persoane așezate în tribunele și peluzele Arenei Naționale – acoperind astfel capacitatea stadionului – la care să se adauge 20.000 de persoane care să ocupe spațiul destinat gazonului, au relatat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Președintele PNL, Crin Antonescu, fusese întrebat dacă lansarea candidaților nu are menirea de a muta atenția de la Congresul PPE. „Doar dacă delegații PPE vor fugi de curiozitate să vadă armata USL, sunt bineveniți, altfel nu văd”, a replicat președintele PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...