• Publicat:
Politică

Orban: Executivul și-ar putea asuma răspunderea pe legea bugetului de stat pe anul 2020

Orban: Executivul și-ar putea asuma răspunderea pe legea bugetului de stat pe anul 2020
Premierul Ludovic Orban a admis, miercuri, că Executivul și-ar putea asuma răspunderea pe legea bugetului de stat pe anul 2020. "În cazul în care există un risc major să nu fie adoptat bugetul până la data de 31 decembrie, există și această posibilitate", a precizat el.

„Recunosc că evaluăm și posibilitatea, în cazul în care timingul și modul în care se derulează dezbaterile parlamentare, în cazul în care există un risc major să nu fie adoptat bugetul până la data de 31 decembrie, există și această posibilitate. (…) E posibil să convoc ședință de Guvern vineri. În cazul în care voi convoca ședința de Guvern vineri vom avea cel mai probabil o primă lectură a bugetului.”, a declarat Ludovic Orban.

El a admis că a discutat subiectul și cu liderii grupurilor parlamentare în cadrul întâlnirii avută cu aceștia la Palatul Parlamentului.

„Am discutat subiectul ăsta. Urmează să continue discuțiile”, a adăugat premierul.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că Guvernul își poate asuma răspunderea pentru orice tip de lege, inclusiv pentru proiectul bugetului de anul viitor.

 

Inchide