Orban: În 2014 m-am retras din cursa pentru șefia PNL și l-am susținut pe Iohannis la președinția României

Orban: În 2014 m-am retras din cursa pentru șefia PNL și l-am susținut pe Iohannis la președinția României
Ludovic Orban
Publicat: 30/06/2021, 20:51
Actualizat: 30/06/2021, 21:40
Președintele PNL, Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Parlament, că avut un parteneriat care a funcționat „aproape fără cusur” cu președintele Iohannis și amintește că s-a retras în 2014 din cursa internă pentru șefia PNL ca să-l susțină pe Klaus Iohannis să ajungă președintele României.
„Puțină lume știe, dar în 2014, după demisia lui Crin Antonescu de la șefia PNL în urma alegerilor europarlamentare, mi-am anunțat candidatura la președinția PNL și evident că aveam de departe prima șansă să ies președinte PNL”, a declarat Ludovic Orban.
„Domnul Iohannis a cerut derogare la Delegația Permanentă pentru a candida la o funcție. L-am întrebat atunci dacă vrea să candideze la președinția PNL, și după ce mi-a răspuns că da, eu mi-am retras candidatura, explicând că președintele care este ales de PNL trebuie să aibă principala calitate să fie un candidat la președinție care să aibă șanse să câștige alegerile prezidențiale”, afirmat Orban.
„Știam că Iohannis era cel mai potrivit să fie candidat la președinția României. Practic, eu m-am retras și l-am susținut pe Klaus Iohannis să fie președintele României, și l-am susținut și în procedura de desemnare ca și candidat la funcția de președinte al României, atunci când Crin Antonescu care își dăduse demisia a revenit și a vrut să candideze și el”, a precizat Ludovic Orban.