Ovidiu Silaghi, propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor. „Nu cred ca președintele Băsescu să aibă ceva împotrivă”

Ovidiu Silaghi, propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor. Nu cred ca președintele Băsescu să aibă ceva împotrivă
Publicat: 16/07/2013, 19:28
Actualizat: 29/07/2014, 18:31

PNL a decis să-l propună drept succesor al lui Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor pe Ovidiu Silaghi. Ședința Biroului Politic Național al PNL a fost condusă de prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, președintele Crin Antonescu fiind în vacanță. La ea a participat și fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, care a fost condamnat vineri la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Transformatorul. Liderul PNL, Crin Antonescu, a avut în această dimineață o discuție cu principalii vicepreședinți ai PNL, în care le-a transmis că a discutat cu premierul Ponta despre nominalizarea lui Silaghi la Transporturi.

În urma votului dat de conducerea PNL, în favoarea lui Silaghi au fost 47 de voturi „pentru” și cinci voturi „împotrivă”. Înaintea ședinței PNL, liberalul a declarat că are emoții, deoarece „votul este vot”, el așteptând ca nominalizarea sa să fie acceptată de partid, apoi de premier și în cele din urmă de președintele Traian Băsescu.

Silaghi a avut ieri o discuție la Guvern cu premierul Victor Ponta pentru a discuta despre situația de la MInisterul Transporturilor. Liberalii se tem să nu se repete cazul Norica Nicolai, când o propunere a partidului și a premierului a fost refuzată de președintele Băsescu.

Vicepreședintele PNL a fost ministru al Transporturilor în guvernul Ponta I, el nemaifăcând parte din Guvernul Ponta II după o decizie de incompatibiliate a Agenției Naționale de Integritate. El a fost acuzat că nu poate justifica 45.000 de euro.

„Această constatare a ANI a fost pentru o mine o piedică pentru a nu face parte din Guvernul Ponta II. Eu procesul cu ANI l-am câștigat din luna aprilie, sentința este inatacabilă”, a declarat Silaghi.

În cursul acestei dimineți, premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu au discutat la Cotroceni despre posibila numire a lui Silaghi la Ministerul Transporturilor.

„Nu cred să aibă nimic împotrivă președintele Băsescu, este bine că se gândește. Mi se pare normal ca președintele să se gândească bine”, a afirmat Silaghi după ce a fost nominalizat de PNL pentru ministerul Transporturilor, precizând că până în acest moment șeful statului nu l-a contactat pentru o discuție. Vicepreședintele PNL a subliniat că în timpul primului său mandat de la Transporturi nu a avut vreo divergență cu președintele Băsescu, existând un singur incident când privatizarea CFR Marfă a fost amânată în CSAT.

El a adăugat că a avut „discuții destul de lungi” cu Relu Fenechiu pentru a-i continua acestuia proiectele. Silaghi a ținut să remarce că „marele merit pe care trebuie să i-l recunoaștem lui Relu Fenechiu este privatizarea CFR Marfă”.

Fenechiu: Sper să mă întorc la minister

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că speră să își dovedească nevinovăția și să se întoarcă la minister, el fiind condamnat în „dosarul Transformatoru” la cinci ani de închisoare cu executare.

„Îmi pare foarte rău că am plecat de la minister, îmi pare foarte rău că am plecat în condițiile în care am plecat pentru că situația mea politică și familială nu este cea mai fericită astăzi. Dacă vreți trec prin cea mai grea perioadă din viața mea și nu aș dori nimănui să treacă prin aceste clipe mai ales știind că este nevinovat”, a spus Fenechiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cele mai populare destinații în minivacanța de 1 mai și Paște