Paleologu: A devenit „antipartinic” să spui lucruri evidente?

Paleologu: A devenit antipartinic să spui lucruri evidente?
Publicat: 28/05/2013, 11:38
Actualizat: 28/03/2019, 16:48

Deputatul PDL Theodor Paleologu comentează pe Facebook faptul că se vehiculează posibila sa excludere din PDL pentru că a îndrăznit să spună că insultele și amenințările nu pot duce la consolidarea partidului.

„Văd că se vehiculează posibila mea excludere din PDL pentru că am îndrăznit să spun că insultele și amenințările nu pot duce la consolidarea partidului. E o evidență. A devenit «antipartinic» să spui lucruri evidente?”, scrie Paleologu pe Facebook.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, fiind întrebat despre eventuala excludere din partid a lui Cristian Preda, Teodor Baconschi sau Theodor Paleologu, că la ședința BPN de peste o săptămână se vor lua anumite măsuri, pentru a nu fi corelate acțiunile PDL cu cele ale „altui partid”.

Întrebat, după ședința Colegiului Director al partidului, dacă s-a discutat despre atacurile unor membri ai PDL la adresa conducerii partidului, Vasile Blaga a răspuns: „Noi am spus de fiecare dată: toate la timpul lor. Timpul se apropie, pentru că, dacă nu se simt așa bine în partid și, sigur, unii își doresc, probabil, din nou demnități naționale și internaționale și îi presează timpul, să ia decizia pe care și-o doresc cât mai repede cu putință în folosul lor și al partidului”.

Blaga a adăugat că aceia care țin la partid au fost duminică la sediu, unde s-au sărbătorit 20 de ani de la înființarea PDL.

„Cei care țin la partid, o parte din ei, au fost ieri la sediul partidului. Nu văd nicio problemă cu faptul că unul sau altul… Sigur, sunt majori, își pot căuta un alt drum în viață, dar asta nu va afecta cu nimic mersul PDL”, a spus liderul PDL.

Întrebat dacă acesta este un ultimatum dat lui Cristian Preda, Teodor Baconschi sau Theodor Paleologu, Blaga a precizat: „Nu o spun pentru prima dată, o spun de o lună și jumătate. Am spus că toate la timpul lor. Concret, unele măsuri le vom lua la Biroul Permanent de săptămâna viitoare”.

Blaga nu a vrut să precizeze dacă va propune excluderea celor care critică partidul.

„Concret, o să vedeți exact lunea viitoare ce voi propune. Nu aș vrea să corelați acțiunile noastre cu ale altui partid care își ia anumite măsuri. Ce face partidul nostru, veți vedea săptămâna viitoare”, a spus el.

Liderul PDL a mai spus că nu îi va invita pe cei în cauză la ședința BPN de lunea viitoare, arătând că toți cei 300.000 de membri de partid au același statut, drepturi și obligații.

„Nu văd de ce cineva ar trebui să fie tratat într-un mod special față de altcineva”, a adăugat Blaga.

Deputatul PDL Theodor Paleologu a scris, pe Facebook, că președintele PDL, Vasile Blaga, nu înțelege că amenințările și insultele, proferate personal sau prin interpuși, nu pot duce la consolidarea partidului.

„În continuare Vasile Blaga nu înțelege că amenințările și insultele, proferate personal sau prin interpuși, nu pot duce la consolidarea partidului. Care au fost mesajele de la petrecerea de ziua partidului? «Să plece» (TRU) și «praful și pulberea» (Blaga). Câtă inconștiență!”, a comentat Paleologu pe Facebook.

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu le-a cerut colegilor săi de partid Teodor Baconschi și Cristian Preda să plece din PDL, „dacă le este lehamite” de partid.

„Dacă le este lehamite, să plece!”, a declarat Traian Ungureanu, duminică, pentru MEDIAFAX, referindu-se la Teodor Baconschi și Cristian Preda.

El s-a arătat nemulțumit de declarațiile și criticile acestora la adresa PDL.

„Teodor Baconschi a dat peste cap agenda dreptei. Lumea așteaptă totuși o lămurire. Ce vine mai întâi: teoria dreptei sau discuția despre destinația boscheților din Parcul Herăstrău? Cristi Preda, un alt membru care nu s-a dat plecat din oribilul PDL, vorbește de PDL ca partid anti-Băsescu. Asta e culmea! Tu lovești, tu dai cu capul în gură, tu dai cartonaș roșu! Atenție la penibil!”, a mai spus Traian Ungureanu.

Cristian Preda a spus că vede în mesajul transmis de Traian Ungureanu „expresia disprețului față de membrii simpli ai PDL”, el apreciind totodată că actuala conducere a partidului e o frână pentru politica democratică,iar militanții merită o soartă mai bună și speră că se va ivi curând o oportunitate.

La rândul său, Teodor Baconschi a apreciat că Traian Ungureanu i-a transmis un mesaj într-un limbaj nedemn de un om cu pretenții de intelectual și menționează că el nu mai speră nimic de la PDL, susținând că „putregaiul intern e prea mare”, iar corpul nu mai poate fi operat.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat duminică, la aniversarea PDL, că „praful și pulberea” se vor alege de cei care părăsesc partidul și a arătat că oricine își are locul în PDL, dar „să vină la muncă”.

„Nu o dată când ne-a fost greu unii ne-au părăsit! Nu s-au înhămat la muncă, ne-au părăsit și în 2000, erau unii chiar miniștri, ne-au părăsit pe urmă alții. Ce s-a ales de ei și de carierele lor politice după aceea? Praful și pulberea! Așa se va alege de toți cei care cred că pot funcționa în afara acestui partid, după ce au primit atâtea de la el! Nu-și vor găsi viitorul politic decât în Modrogan, în curtea asta, punând osul la creșterea acestui partid, așa cum facem toți!”, a spus Vasile Blaga pe scena amenajată în curtea sediului PDL, pentru sărbătorirea a 20 de ani de la înființarea partidului.

Vasile Blaga a vorbit și despre democrat-liberalii care critică PDL, arătând că aceștia nu pot fi în același timp și în interiorul, dar și în afara partidului.

Pe de altă parte, luni, PNL a decis asupra excluderii din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, și a deputatului Diana Tușa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Tragedie în sport. Fotbalist ucis la doar 21 de ani, în Hunedoara
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?