Partidul Conservator cere BOR puncte de vedere privind căsătoriile între persoanele de același sex, problema avortului

Partidul Conservator cere BOR puncte de vedere privind căsătoriile între persoanele de același sex, problema avortului
Publicat: 26/04/2013, 18:11
Actualizat: 26/03/2019, 02:04

PC a transmis, vineri, Bisericii Ortodoxe Române o scrisoare prin care solicită puncte de vedere în privința unor chestiuni precum uniunile civile și căsătoriile între persoanele de același sex, problema avortului, a suveranității naționale și a statului național unitar în contextul globalizării.

„Partidul Conservator a transmis astăzi (vineri – n.r.) o scrisoare Bisericii Ortodoxe Române prin care solicită un punct de vedere în privința unor dileme și provocări ale modernității ce suscită dezbateri fără precedent în întreaga lume cu privire la uniunile civile și căsătoriile între persoanele de același sex, problema avortului și a suveranității naționale și a statului național unitar în contextul globalizării”, se arată într-un comunicat remis de PC.

În ceea ce privește uniunile civile și căsătoriile între persoane de același sex, PC întreabă „ce poziție sugereaza Biserica Ortodoxă Română clasei politice din România”.

„Partidul Conservator pune la baza tuturor acțiunilor și demersurilor sale valorile fundamentale conservatoare: familia și integritatea naționala. În contextul recentelor dezbateri cu un grad de polarizare extrem de ridicat din Europa și din lume în chestiunea uniunii civile și a căsătoriilor persoanelor de același sex – și care nasc diviziuni sociale de un nivel neîntâlnit până acum – ce poziție sugereaza Biserica Ortodoxă Română clasei politice din România? Către ce soluție a acestei spinoase probleme, corelată în unele state și cu problema adopției copiilor de către cuplurile de același sex, crede Biserica Ortodoxă Română ca trebuie înclinata balanța?”, se arată în scrisoare.

De asemenea, PC întreabă „spre ce atitudine crede Biserica Ortodoxă Română ca trebuie să tindă clasa politica” în ceea ce privește problema avortului.

„În extrem de complexa chestiune a avortului și a condițiilor în care se face acesta, soluționată în mod complet diferit de anumite state în egală măsură europene, precum Anglia și Polonia, spre ce atitudine crede Biserica Ortodoxă Română că trebuie să tindă clasa politica, în contextul unei scăderi demografice notabile în România și în multe țări din Europa?”, se mai arată în scrisoare.

PC mai întreabă Biserica Ortodoxă Română și Sfântul Sinod ce poziție adoptă în chestiunea suveranității naționale. „În sfârșit, în chestiunea ce se anunță extrem de dificilă a suveranității naționale și a statului național unitar în contextul globalizării și al tendinței către federalizare a mai multor continente și popoare, extrem de relevantă astăzi, în contextul revizuirii Constituției, ce poziție adoptă Biserica Ortodoxă Română și Sfântul Sinod?”, potrivit scrisorii citate.

„Biserica Ortodoxă Română și valorile tradiționale conservatoare reprezintă repere morale esențiale într-o lume adeseori amorală. Orice chestionare și sondare a cetățenilor României arată importanța covârșitoare acordată de aceștia problemei familiei, copilului, suveranității și integrității naționale. De asemenea, în aceleași sondaje efectuate în rândul populației, Biserica Ortodoxă Română are întâietate în privința încrederii cetățenilor. Este, în acest context, necesară, din partea partidelor politice în general și a Partidului Conservator în special, o cultivare a dialogului etic cu instituția pe care majoritatea populației o percepe ca pe un înalt reper moral”, menționează comunicatul PC.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...