Partidul Mișcarea Populară are deja 15 parlamentari. Cine sunt nou-veniții

Partidul Mișcarea Populară are deja 15 parlamentari. Cine sunt nou-veniții
Publicat: 01/02/2014, 00:46
Actualizat: 28/07/2014, 17:32

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat, vineri, la Sighișoara, că formațiunea sa are acum 15 parlamentari, el enumerându-i pe noii membrii veniți de la PDL: Camelia Bogdănici, Florin Secară, Ciprian Rogojan, Florin Gheorghe, Dragoș Gunia, Andrei Volosevici și Florin Popescu.

Tomac i-a mai prezentat, în debutul ședinței Colegiului Director al PMP de la Sighișoara pe Elena Udrea, Cristian Preda, Daniel Funeriu și Gabriel Berca, nou veniți în formațiune.

Deputatul Adrian Gurzău, care a demisionat, vineri, din PDL și s-a înscris în PMP, spune că a făcut acest lucru pentru a crea „o opoziție reală la USL” și pentru „a dezvolta toate proiectele președintelui Traian Băsescu”, transmite corespondentul Mediafax.

„Am demisionat, vineri, din PDL și m-am înscris în PMP. Am făcut acest gest pentru a crea o opoziție reală la USL, pentru a crea o dreaptă puternică și pentru a dezvolta toate proiectele președintelui Traian Băsescu. Suntem o echipă cu președintele Băsescu și mergem mai departe cu idealurile pe care ni le-am propus”, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, Adrian Gurzău, care este și prim-vicepreședinte al PDL Cluj-Napoca.

Adrian Gurzău a fost membru al PDL din 1995 și este deputat la al treilea mandat. El a deținut până acum funcția de prim-vicepreședinte al PDL Cluj-Napoca.

Pentru constituirea unui grup parlamentar este nevoie, la Camera Deputaților, de 10 deputați, iar la Senat de 7 senatori.

Surse din PMP declarau pentru Mediafax că parlamentarii PDL Camelia Bogdăneci, Daniel Geantă, Dragoș Gunia, Petru Movilă și Adrian Gurzău vor trece la PMP, alături de Elena Udrea.

Anterior, surse politice declaraseră pentru Mediafax că Florin Secară, Florin Popescu, Florin Gheorghe, Andrei Voloșevici și Ciprian Rogojan, parlamentari PDL, pleacă la PMP.

Intrarea Elenei Udrea în Partidul Mișcarea Populară a fost anunțată oficial, joi, președintele PMP, Eugen Tomac, spunând că aceasta este „unul dintre cei mai puternici oameni politici din zilele noastre”.

Eugen Tomac a fost întrebat și despre posibila intrare în PMP a consilierilor prezidențiali recent eliberați din funcție. „Domnul Funeriu deja a anunțat că se alătură partidului, îi așteptăm cu multă bucurie și pe ceilalți consilieri care vor dori să se implice în activitatea politică a partidului, sunt bineveniți. Sunt oameni care au făcut politică, alții nu au făcut politică. Nu am discutat și nu vă pot confirma nume în afară de ce am discutat cu domnul Funeriu”, a răspuns Tomac la întrebări. El a precizat că nu a avut o discuție cu ceilalți consilieri, dar a arătat că unii dintre ei sunt membri fondatori ai Fundației Mișcarea Populară.

Surse politice declarau luni pentru MEDIAFAX că mai mulți consilieri de la Cotroceni printre care Adrian Rădulescu și Gabriel Berca ar putea să demisioneze pentru a se înscrie în Partidul Mișcarea Populară.

Președintele Traian Băsescu a semnat, marți, decretele și deciziile de eliberare din funcție pentru consilierii prezidențiali Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu, Adrian Rădulescu și Gabriel Berca, și pentru consilierii de stat Maria Bitang, Raluca Boboc și Daniel Moldoveanu.

Fostul consilier prezidențial Daniel Funeriu a scris, marți, pe pagina de Facebook, că se înscrie în Partidul Mișcarea Populară pentru a-l crește și a-l face puternic și că va cere încrederea colegilor pentru a reprezenta PMP în Parlamentul European.

Partidul Mișcarea Populară va fi înscris în Registrul partidelor politice, în urma deciziei definitive dată miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel București, liderul formațiunii, Eugen Tomac, declarând că „29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naștere a PMP”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului