PDL București îl acuză pe Oprescu de „lipsă de recunoștință și moralitate îndoielnică”

PDL București îl acuză pe Oprescu de lipsă de recunoștință și moralitate îndoielnică
Publicat: 05/05/2012, 15:10
Actualizat: 07/05/2012, 15:32

Călin Murg, șeful grupului PDL din CGMB, l-a acuzat, sâmbătă, pe primarul general Sorin Oprescu de „lipsă de recunoștință și moralitate îndoielnică”, susținând că acesta se „victimizează” reclamând lipsa de sprijin a CGMB și a guvernelor PDL, deși a beneficiat de suportul acestora.

„Toată această atitudine este o lipsă de recunoștință și o dovadă de moralitate îndoielnică a edilului-șef”, a afirmat Murg, într-o conferință de presă organizată la sediul PDL București.

El a arătat că Oprescu a intrat în campanie, s-a întors la vechii „camarazi de arme” din PSD și a „inventat un scenariu bazat pe declarații mincinoase și iresponsabile la adresa PDL”, deși timp de patru ani a afirmat constant că a găsit soluții de colaborare cu CGMB în care majoritatea a aparținut PDL, dar și cu guvernele lui Emil Boc.

„Peste noapte lucrurile s-au schimbat, a devenit candidat, a simțit probabil că există Silviu Prigoană care are toate șansele să îi ia locul. E trist pentru că Oprescu a fost sprijinit patru ani de Guvern și Consiliu, iar acum pe ultima sută de metri trebuie să devină victimă (…) Atâta vreme cât am guvernat, relațiile au fost civilizate, acum e nevoie de discursul victimei. Nu îi face cinste și e păcat, pentru că am colaborat cu bune, cu rele, am traversat mandatul, iar acum a devenit un agent de propagandă al USL”, a spus Murg.

De asemenea, Murg a spus că majoritatea PDL din CGMB nu s-a comportat cu Oprescu în ultimii patru ani așa cum s-a comportat majoritatea PSD din Consiliu în perioada când primar general a fost Traian Băsescu.

Consilierul PDL în CGMB a evidențiat că, din cele 1.647 de proiecte care au trecut prin Consiliu în ultimii patru ani, au fost respinse numai 215, adică 13%, ceea ce denotă practic că tot ce s-a realizat în mandatul lui Oprescu a fost cu sprijinul majorității PDL.

„O opoziție la proiecte a existat numai atunci când ne-am îndepărtat de principiul fundamental că trebuie să avem o bază legală și una solidă financiară, iar aceasta a fost pe tema principalelor proiecte de infrastructură ale orașului sau a subfinanțării regiilor”, a spus Murg.

El a susținut că Oprescu a beneficiat și de sprijinul guvernărilor PDL, în condițiile în care 89% din bugetul PMB vine de la Guvern, iar restul din fonduri proprii și fonduri europene. Murg a precizat că între 2008 și 2012 PMB a primit în total de la Guvern 726 de milioane de lei pentru subvenționarea gigacaloriei, în condițiile în care aceasta a fost una dintre temele predilecte ale lui Oprescu. De asemenea, potrivit lui Murg, Oprescu a beneficiat de sprijinul important al Guvernului și în finalizarea Pasajului Basarab, a stadionului Arena Națională, derularea lucrărilor la diagonala nord-sud, a stației de epurare a apelor uzate de la Glina, administrarea celor 21 de spitale din Capitală.

„Grupul PDL încheie acest mandat cu fruntea sus, pentru că au fost realizate toate proiectele mari de infrastructură începute în mandatele Băsescu și Videanu. Proiectele nu i-au aparținut lui Sorin Oprescu, ci PDL. Este evident că realizările, proiectele inițiate de Sorin Oprescu au fost puține, dar nu e vina noastră. El trebuia să lase în desfășurare proiecte importante pentru oraș, iar probleme sunt destule”, a concluzionat Murg.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată