PDL Constanța a depus plângere penală la PICCJ împotriva lui Victor Ponta

PDL Constanța a depus plângere penală la PICCJ împotriva lui Victor Ponta
Publicat: 14/08/2012, 15:29
Actualizat: 14/08/2012, 18:31

PDL Constanța a depus plângere la Parchetul instanței supreme împotriva premierului Victor Ponta, în urma declarațiilor acestuia din 9 august, când a spus că „procurorii ar trebui să evite situații ridicole”, referindu-se la anchetarea manechinelor care l-au însoțit pe Radu Mazăre la referendum.

„În fapt, în 09 august, domnul Victor – Viorel Ponta a înțeles să facă, înntr-o conferință de presă, o serie de declarații vizând modalitatea de desfășurare a cercetărilor penale în dosarul având ca obiect plângerea penală formulată împotriva primarului municipiului Constanta, domnul Radu Ștefan Mazăre, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de dispozițiile articolului 52 alin. 1 din Legea nr. 3/2000. Din analiza conținutului declarațiilor făcute în condițiile anterior arătate, apreciem că se conturează săvârșirea, de catre domnul Victor – Viorel Ponta, în dubla sa calitate de prim-ministru și ministru interimar al justiției, a infracțiunilor prevăzute și sancționate de prevederile articolul 248, articolul 264 și articolului 2721 din Codul Penal, activitate infracțională materializată în perturbarea gravă a condițiilor de desfășurare a activității organelor de cercetare penală investite cu soluționarea plângerii mai sus menționate, realizată, între altele, sub forma utilizării unor expresii insultătoare la adresa activitătii organelor judiciare anterior amintite, scopul vizat fiind zădărnicirea urmăririi penale în dosarul având ca obiect plângerea penală formulată împotriva domnnului Radu Ștefan Mazăre”, se arată în plângerea penală formulată de PDL Constanța și depusă la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Democrat-liberalii constănțeni mai spun că „intervenția publică” a lui Victor Ponta reprezintă „un act de natura a influența, cenzura și zădărnici activitatea procurorilor” care anchetează cazul manechinelor aduse de primarul Radu Mazăre să voteze la referendum.

„Cum poate fi altfel interpretată intervenția publică a domnului Ponta, din înalta poziție de ministru al Justiției, decât un act de natura a influența, cenzura și zădărnici activitatea procurorilor, implicați în cercetarea penală și în desfășurarea etapei de urmărire penală, în dosarul așa-ziselor manechine ale domnului Mazăre. Considerăm că este inadmisibil, de neacceptat și totodată culpabil faptul că ministrul Justiției dezvoltă acțiuni de ingerință în actul de justiție, calificate prin scopul de a obține zădărnicirea urmăririi penale într-un dosar înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, toate având drept mobil împiedicarea tragerii la răspundere penală a domnului primar Radu Ștefan Mazăre”, se mai arată în plângerea penală.

De asemenea, PDL Constanța consideră că prin aceste declarații, Victor Ponta transmite un mesaj de uzurpare a autorității pe care o reprezintă statutul de magistrat și instigă la ignorarea acestora.

Premierul Victor Ponta a făcut, în 9 august, un apel la procurori să evite situațiile ridicole, el dând exemplu în acest sens anchetarea manechinelor lui Radu Mazăre care au votat la referendum în costume de baie, premierul subliniind faptul că „bunul gust și prostul gust” nu sunt consemnate în Codul Penal.

„Vreau să spun un lucru și nu-l spun ca ministru interimar al Justiției, îl spun ca fost procuror. Mă aștept și fac un apel la foștii mei colegi să evite pe cât posibil situațiile ridicole. Nu mi s-a părut deloc amuzant, deși probabil că este, să văd că sunt anchetate manechinele domnului Mazăre. Cred că procurorii din această țară trebuie să prindă criminali, trebuie să prindă violatori, trebuie să ancheteze oameni corupți, trebuie să ancheteze tâlhari, (pe-n.r.) manechinele lui Mazăre nu e nevoie să le ancheteze procurorii”, spunea premierul, aflat la Ministerul Justiției.

Ponta a reiterat faptul că apelul său trebuie să fie perceput ca venind din partea unei persoane care iubește această profesie mai presus de orice.

Procurorii constănțeni fac cercetări în cazul primarului Constanței, Radu Mazăre, după ce filiala PDL a depus o plângere în care îl reclamă că ar fi încălcat legea referendumului, în 29 iulie obligând să voteze 25 de tinere cu care a mers la o secție de votare din Mamaia.

Potrivit unui comunicat din 9 august al Parchetului instanței supreme, în perioada 29 iulie – 9 august, pe rolul Parchetului Judecătoriei Constanța au fost înregistrate 16 cauze penale vizând posibile infracțiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la Poliție, cercetările desfășurându-se sub supravegherea procurorilor.

În 29 iulie, PDL Constanța a sesizat Biroul Electoral Județean și Inspectoratul Județean de Poliție, reclamând că primarul Radu Mazăre ar fi încălcat legea referendumului, obligând să voteze 25 de tinere cu care s-a prezentat la o secție de votare din Mamaia.

În ziua referendumului, primarul Constanței, Radu Mazăre, a adus la o secție de votare din centrul stațiunii Mamaia, zeci de tinere îmbrăcate în costume de baie identice, în alb și negru, spunându-le acestora: „Hai, fetele, alinierea și la vot!”, adăugând că după vot le dă „liber la plajă”.

Mazăre, care era îmbrăcat într-un maiou de culoare kaki, și cu o beretă roșie pe cap, a spus că se poate vota și cu „buletinul la bikini”, cele aproximativ 25 de fete îmbrăcate în costume de baie fiind fotomodele din întreaga țară care urmează să participe la prezentări de modă pe litoral.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai...
Rețetă tradițională de plachie de crap. Nu durează mult să faci un pește sănătos și...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cărți scoase de pe rafturile Bibliotecii Naționale a Franței deoarece ar conține arsenic