Pilotul avionului F-16 în care a zburat Ponta: A vorbit tot timpul, mi-a spus: „Yoggi, mă simt minunat, aș vrea această slujbă”

Pilotul avionului F-16 în care a zburat Ponta: A vorbit tot timpul, mi-a spus: Yoggi, mă simt minunat, aș vrea această slujbă
Publicat: 17/04/2014, 18:29
Actualizat: 03/02/2019, 16:45

Pilotul american Dustin „Yoggi” Brown a fost întrebat, joi, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, la finalul exercițiului Dacian Viper 2014, cum s-a comportat premierul Victor Ponta în timpul zborului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am zburat o oră, la altitudine mare, am depășit viteza sunetului și am coborât poate la 1.000 de kilometri pe oră, un nivel redus. Am zburat în formație cu niște MIG-uri 21 Lancer și cu niște F-16. Premierul a vorbit tot timpul, am avut o conversație minunată. Am vorbit despre faptul că am un fiu de șase săptămâni și a fost foarte entuziasmat despre acest lucru. Am discutat despre diferențele dintre a zbura și a conduce o mașină de curse, despre baschet, pentru că și președintele Obama este fan al acestui sport”, a spus pilotul.

El a relatat că în timpul zborului l-a întrebat pe premier dacă se simte bine pe locul din spate, iar acesta i-a răspuns: „Yoggi, mă simt minunat, aș vrea această slujbă”.

Întrebat de la ce vine porecla „Yoggi”, pilotul a spus că nu are legătură cu ursul din desenele animate, ci cu un incident în care a distrus o chitară.

Premierul Victor Ponta a ajuns, joi dimineață, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, pentru a participa la Ziua Distinșilor Vizitatori, care a avut loc în ultima zi a exercițiului româno-american Dacian Viper 2014. El a venit însoțit de ministrul Apărării, Mircea Dușa, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, și de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul a ajuns apoi pe pistă cu o mașină, fiind îmbrăcat în uniformă de pilot al Forțelor Aeriene Române și s-a îndreptat spre un avion F-16. Avionul a fost pilotat de un pilot american, iar premierul a stat pe locul din spate, fiind copilot.

Reprezentanții Bazei au afirmat că premierul Victor Ponta a făcut înainte câteva teste medicale, pentru a putea urca în cabina avionului american, și a primit instrucțiuni legate de zbor și de comunicarea cu pilotul. Ulterior, avionul a decolat.

Ceilalți oficiali care îl însoțeau pe Ponta, alături de însărcinatul cu afaceri ad interim al SUA în România, Duane Butcher, au așteaptat pe pistă cât timp au durat pregătirile de zbor ale premierului.

După aproximativ o oră, avionul F-16, pilotat de maiorul Dustin „Yoggi” Brown, a aterizat la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, iar premierul Victor Ponta a salutat oficialii prezenți și jurnaliștii din cabina avionului, făcându-le cu mâna.

Exercițiului comun Dacian Viper 2014 a început, în 10 aprilie, la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, județul Cluj, în cadrul programului fiind executate atât misiuni în poligoanele armatei, cât și misiuni de poliție aeriană.

Colonelul Christopher Austin, comandantul Escadrilei 510 americană din Aviano, declara atunci că americanii au adus la Câmpia Turzii șase avioane de vânătoare F-16.

Dacian Viper, care este la a patra ediție, s-a mai desfășurat la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii în anii 2006, 2008 și 2012, având ca principal obiectiv antrenamentul în comun al piloților, personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian și ofițerilor de stat major în condiții reale, pentru planificarea și executarea unor misiuni de zbor în formații mixte, dar și cu echipaje mixte româno-americane.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația