PNL cere demisia lui Dragnea, a ministrului de Interne, a întregului Guvern și alegeri anticipate

PNL cere demisia lui Dragnea, a ministrului de Interne, a întregului Guvern și alegeri anticipate
Publicat: 02/02/2017, 13:38
„PNL cere demisia ministrului de Interne (Carmen Dan-n.r), un ministru care a mințit și a pus în pericol viața cetățenilor acestei țări, care a demonstrat că urmărește ordinele de partid, că ignoră informații serioase primite de la instituții ale statului doar pentru a răspunde cerințelor principalului avantajat de acest demers făcut de guvernul Grindeanu”, a declarat Turcan.
Raluca Turcan a cerut instituțiilor statului să clarifice modul în care MAI s-a comportat la protestele din ultimele zile și a făcut un apel la liderii PSD care se reunesc, joi, în CEX, afirmând că speră ca aceștia să nu pună mai presus interesul României și să nu instige la violențe de stradă. PNL a cerut Guvernului să abroge „ordonanțele rușinoase”, a mai spus ea.
„Mai sunt 8 zile până la care ordonanțele vor produce efecte. (…) Somăm guvernul Grindeanu-Dragnea să abroge ordonanțele rușinoase. Cerem acestui guvern să nu destabilizeze ordinea instituțională, să nu îndepărteze instituții vitale ale statului român de cetățenii de bună-credință”, a mai spus Raluca Turcan.

„România este un stat care a pornit pe un drum democratic și așa trebuie să rămână. Avem aici un cadou pentru Dragnea: un steag al României, simbol pentru o țară care își dorește un parcurs european. Lupta împotriva corupției trebuie să continue și trebuie ca la decizia politică să ajungă oameni hotărâți, care își doresc să schimbe lucrurile în România. (…) Concluzia la care ne dorim să se ajungă este să se abroge această OUG, să demisioneze acest Guvern iresponsabil și să ajungem la alegeri anticipate, să ne întâlnim cu oamenii și să spună oamenii exact ce își doresc”, a declarat Raluca Turcan în Parlament. Câțiva membri ai PNL, în frunte cu Raluca Turcan, s-au alăturat protestului inițiat de USR în fața sălii unde va avea loc ședința CExN al PSD.

Ieri, parlamentarii USR și PNL au anunțat că au strâns semnăturile necesare pentru a depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Anunțul a fost făcut de liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, și liderul USR, Nicușor Dan, în conferință de presă comună la Parlament. „Noi sperăm ca toți cetățenii de bună-credință să susțină acest demers în spațiul public și ca toți parlamentarii care cred în supremația legii și au bună-credință și respectă cetățeanul să voteze moțiunea de cenzură”, a declarat Raluca Turcan. Totodată, Traian Băsescu a anunțat că PMP „va da semnături pentru moțiunea de cenzură”. Ulterior, membrii USR și PNL au protestat pe holul din fața sălii de plen, înainte de începerea ședinței de plen a Camerei Deputaților, afișând coli A4 pe care era scris mesajul „Rușine!”. Aceștia au continuat protestul după începerea ședinței, cerând demisia Guvernului Grindeanu. „Nu e OK să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic noaptea trecută”, a spus Nicușor Dan.

PNL și USR au finalizat strângerea de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Sorin Grindeanu.
„Am finalizat textul moțiunii și strângerea de semanături. Astăzi vom depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD- ALDE, împotriva acestui abuz instituțional și împotriva legiferării hoției. Considerăm că acest Guvern a făcut de râs România și trebuie să plece. Este singura soluție onestă, demisia Guvernului și alegeri anticipate”, a declarat miercuri președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, potrivit Mediafax.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase