PNL-istul Cezar Preda îl taxează pe Cioloș: Să se ocupe de inundații. Mâine discutăm cu el

PNL-istul Cezar Preda îl taxează pe Cioloș: Să se ocupe de inundații. Mâine discutăm cu el
Publicat: 05/06/2016, 18:48
Actualizat: 05/06/2016, 19:38

”Eu cred că domnul prim-ministru s-a ocupat de reforma clasei politice, iar noi partidele politice ne-am ocupat de sinistrați. Ar fi bine să inversăm puțin rolurile și fiecare să își vadă de treburile lui. Este dreptul domniei sale să își exprime punctul de vedere, dar eu mi-aș fi dorit – și PNL – să fim acolo unde oamenii o duc greu, ai nevoie de sprijjinul autorităților, suferă cumplit acum. Cred că acesta este rolul primului ministru și al Guvernului, mai ales că este tehnocrat”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL București, solicitat să comenteze afirmația premierului Cioloș care a spus că s-ar fi așteptat la mai multă regenerare a resurselor umane din partea partidelor la alegerile locale.

PNL va începe de mâine discuțiile cu Dacian Cioloș pe tema reformării partidelor politice, a afirmat Preda, adăugând că ”nu are dreptul să judece democrația autentică – partidele politice”.

”Despre celelalte afirmații cu reformarea partidelor ne rezervăm dreptul să începem discuțiile de mâine și cu domnia sa, despre cum se reformează unii și cum nu se reformează alții. Nu poți să bagi toată clasa politică în aceeași oală. Nimeni din această țară nu are dreptul să judece democrația autentică – partidele politice. Poți să le judeci reformarea sau nu. Discursul domniei sale din câte am înțeles eu se referea tocmai la această ofertă electorală – că nu este corespunzătoare. Nu pot să îi reproșez pentru că este corect, dar pot să îi spun că eu aș fi adăugat și cine nu a făcut o ofertă corespunzătoare, pentru că așa este corect. Dar poate că nu avea voie să pronunțe nume de partide și atunci s-a oprit la prima frază”, a mai spus Preda.

PNL va discuta cu Dacian Cioloș și despre problema sinistrațiilor, a adăugat liberalul.

”De mâine dimineață va trebui să discutăm ce se întâmplă cu situația oamenilor care sunt sinistrați și acolo PNL are deja un punct de vedere. Trebuie să ne ocupăm de ea. De mâine ne ocupăm de Guvernul România în sensul ce avem de făcut pentru români. Astăzi este zi electorală. Ce să facem mai mult de atât. Am înțeles că dânsul s-a ocupat de noi, de partide. Noi nu ne putem ocupa de dânsul astăzi”, a subliniat Preda.

Întrebat dacă PNL nu este mulțumit de felul în care Guvernul a gestionat problema sinistrațiilor, Cezar Preda a răspuns cu o întrebare: ”Ce ați auzit dumneavoastră de la pupitrul Guvernului vizavi de aceste inundații? Ce au făcut? Știți exact câte case mai sunt sub apă, câți oameni și-au pierdut casa, câți au murit, ce măsuri de iau acum?”.

El a susținut că aduce Guvernului ”o critică constructivă”.

Întrebat dacă va depune o moțiune simplă împotriva MAI, care gestionează problema inundațiilor, Cezar Preda a afirmat că PNL nu șantajează Guvernul și că liberalii au anunțat că vor susține Executivul, în timp ce ”restul au fugit ca șobolanii după ce l-au votat”.

”Împreună vom găsi soluții, dar trebuie să le căutăm repede și să lăsăm criticile despre partide în planul doi”, a conchis liberalul.

Premierul Dacian Cioloș a votat, duminică, împreună cu soția sa Valerie, la Zalău, precizând că a optat pentru oamenii în care are încredere, dar că se aștepta „la mai multă regenerare a resurselor umane ale partidelor” și speră la o „dinamică mai bună la alegerile parlamentare”.

Premierul i-a îndemnat pe români să meargă la vot pentru că „acum este momentul să ne spunem punctul de vedere cel mai consistent”. El a mai afirmat că, de obicei, liderii spun că au votat pentru democrație, prosperitate, dar toate astea sunt generalități.

Cioloș a adăugat că a votat pentru oamenii în care are încredere. „Am votat pentru oamenii vizavi de care sper că pot să facă din orașul ăsta mai mult. (…) M-aș fi așteptat la mai multă regenerare a resurselor umane ale partidelor care au propus candidați. Sprer să avem o dinamică mai bună pentru alegerile parlamentare”, a spus premierul. Întrebat dacă speră ca până la toamnă să se schimbe lucrurile, Cioloș a spus: ” Ceva se va schimba, important este să se schimbe în bine”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”