Ponta: „Am fost la Baku cu domnul vicepremier Oprea, era și consilierul prezidențial”

Redactor:
Sorina Ionașc
În timp ce atât președintele Klaus Iohannis, cât și șeful Administrației Prezidențiale, Dan Mihalache, au spus că vizita lui Victor Ponta la Baku i-a luat prin surprindere, precizând că au aflat "pe surse" de plecarea lui, premierul susține că, de fapt, a făcut o informare oficială, prin Ministerul de Externe. Ba mai mult, că în vizita făcută la Baku, cu ocazia Jocurilor Europene, a fost însoțit și de vicepremierul Gabriel Oprea, iar la același eveniment s-a aflat și un consilier prezidențial.

Premierul Victor Ponta susține că nu doar că l-a informat oficial pe președintele Klaus Iohannis de plecarea la Jocurile Olimpice de la Baku, ci că la acel eveniment au participat atât vicepremierul Gabriel Oprea, cât și unul dintre consilierii prezidențiali.

„Am fost la Baku cu domnul vicepremier Oprea, era și consilierul prezidențial, apropo de minciuni din astea. Cred că domnul…îmi scapă acum, unul dintre consilierii prezidențiali, care a stat vreo trei zile pe la Baku. Sunt doi frați gemeni de la PNL. Nu pot să plec pe șest. Când ai ofițeri SPP, nu ai cum”, a spus Victor Ponta, invitat la B1 TV.

Consilierul prezidențial care are și un frate geamăn este Andrei Muraru, fostul președinte al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului (IICCMER), fost membru PNL.  Fratele său este Alexandru Muraru.

În plus, premierul a precizat că l-a informat pe președintele Klaus Iohannis că va merge la Jocurile Olimpice de la Baku.

„Chestiunea cu Baku era de mult. Am întrebat dacă merge președintele, președintele mi-a comunicat că nu și atunci am comunicat eu oficial că merg, prin Ministerul de Externe. Ce credeți, că m-am trezit eu așa, într-o zi, într-un avion de Baku?”, a mai spus prim-ministrul.

Premierul Victor Ponta a participat la festivitățile din Azerbaidjan, fiind fotografiat alături de președintele rus, Vladimir Putin, Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului și Recep Erdogan, președintele Turciei. În ședința de guvern de pe 10 iunie, Ponta a anunțat că va merge la Baku.

La momentul respectiv, șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a spus că a aflat „din alte surse” de plecarea premierului, criticând prezența sa la Baku, în condițiile în care alți lideri europeni au refuzat să participe.

Și președintele Klaus Iohannis a spus că nu știa de vizita pe care a făcut-o Victor Ponta. Șeful statului a declarat că a aflat „pe surse” despre decizia lui Ponta, atunci când nu mai era nimic de făcut. „Faptul că primul ministru s-a dus la Baku l-am aflat pe surse după ce a plecat”, a declarat Iohannis. Întrebat dacă premierul l-a sunat în ultimele zile saăi spună despre vizita sa externă, despre deplasarea în Turcia sau „La mulți ani! „, președintele a răspuns: „Nici Baku, nici „La mulți ani”, nici Turcia”

Inchide