Ponta comentează de la New York cazul Turcescu: „Tot acest puroi va ieși la suprafață în aceste zile. Mai sunt și alții”. Răspunsul premierului la întrebarea „Aveți ceva pe conștiință?”

Redactor:
Anca Simina
Ponta comentează de la New York cazul Turcescu: „Tot acest puroi va ieși la suprafață în aceste zile. Mai sunt și alții”. Răspunsul premierului la întrebarea „Aveți ceva pe conștiință?”
Ce are pe conștiință...

Tema „ofițerului acoperit”, lansată de președintele Traian Băsescu, a fost tradusă de premierul Victor Ponta, în cheia unei capcane întinse oricăruia dintre candidații la alegerile prezidențiale în care ar fi căzut însă Robert Turcescu. „Cred că în primul rând s-a gândit să arunce acest subiect și apoi să spună «Iohannis e agent secret», ca să intre Udrea cu Ponta în turul doi. Dacă ne supără Ponta, îl facem pe Ponta agent secret. E un gest de o inconștiență… Domnul Băsescu a aruncat plasa să vadă poate dăm un Ponta, un Iohannis, o Macovei și l-a prins pe dl Turcescu. Care, știindu-se vinovat, că numai o stare de vionovăție creează…, s-a eliberat”, a rezumat Ponta varianta sa despre legătura între amenințarea lui Băsescu și autodeconspirarea lui Turcescu.

Deși a susținut că „nu are habar dacă Robert Turcescu a fost sau nu ofițer al unui serviciu de informații”, Ponta s-a declarat convins că „mai sunt și alții”, indicând chiar, fără vreo probă, masa la care moderatorul tv a stat alături de alți jurnaliști luni seara. „Că doar nu le zicea degeba lor «Eliberați-vă!»”, a comentat el.

În varianta lui Ponta, „Turcescu este un pion”. „Nici măcar nu este o tură sau un cal pe tabla de șah. Este un pion folosit pentru ca Traian Băsescu să conducă în continuare România”, a susținut premierul-candidat, adăugând că, spre deosebire de acum doi ani, de această dată numele lui Băsescu nu a apărut în niciuna dintre discuțiile pe care le-a avut la New York. „Aici nu m-a întrebat nimeni ce face Băsescu. Acum doi ani era cineva care se lupta… Când m-am văzut și azi cu doamna Nuland și cu Barack Obama, nu mi-a zis nimeni  «Vai, vă duceți în Rusia!», ci «Ce faceți cu România?»”, a relatat Ponta la Antena 3.

Candidatul PSD din 2014 a amintit, în acest context, și de dezbaterea finală a prezidențialelor din 2009, moderată de Robert Turcescu, la sugestia staffului lui Băsescu. „Sunt aici cu Mircea Geoană. Evident că amândoi ne gândim acuma: deci cine era acel imparțial care trebuia să arate României dacă e mai bun Băsescu sau Geoană?”, a pus el la îndoială verticalitatea moderatorului pe care, în calitate de purtător de cuvânt al echipei lui Geoană, l-a acceptat.

Fără a da detalii, Ponta a făcut și un pronostic legat de un domino al deconspirărilor până la alegerile prezidențiale. „Tot acest puroi va ieși la suprafață în aceste zile. Eu nu văd procesul de aflare a adevărului ca pe o răzbunare. Eu cred că noi suntem superiori. Dar de aflat adevărul, de spus românilor «Uite cine era Turcescu și nu doar Turcescu, și alții» este un act de dreptate”, a mai spus el.

Întrebat, pe de altă parte dacă el însuși „are ceva pe conștiință”, candidatul PSD a negat ferm: „Absolut nimic. Insist”.

 

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide