Ponta comentează de la New York cazul Turcescu: „Tot acest puroi va ieși la suprafață în aceste zile. Mai sunt și alții”. Răspunsul premierului la întrebarea „Aveți ceva pe conștiință?”

Ponta comentează de la New York cazul Turcescu: „Tot acest puroi va ieși la suprafață în aceste zile. Mai sunt și alții. Răspunsul premierului la întrebarea „Aveți ceva pe conștiință?
Publicat: 25/09/2014, 08:04
Actualizat: 19/03/2015, 01:30

Tema „ofițerului acoperit”, lansată de președintele Traian Băsescu, a fost tradusă de premierul Victor Ponta, în cheia unei capcane întinse oricăruia dintre candidații la alegerile prezidențiale în care ar fi căzut însă Robert Turcescu. „Cred că în primul rând s-a gândit să arunce acest subiect și apoi să spună «Iohannis e agent secret», ca să intre Udrea cu Ponta în turul doi. Dacă ne supără Ponta, îl facem pe Ponta agent secret. E un gest de o inconștiență… Domnul Băsescu a aruncat plasa să vadă poate dăm un Ponta, un Iohannis, o Macovei și l-a prins pe dl Turcescu. Care, știindu-se vinovat, că numai o stare de vionovăție creează…, s-a eliberat”, a rezumat Ponta varianta sa despre legătura între amenințarea lui Băsescu și autodeconspirarea lui Turcescu.

Deși a susținut că „nu are habar dacă Robert Turcescu a fost sau nu ofițer al unui serviciu de informații”, Ponta s-a declarat convins că „mai sunt și alții”, indicând chiar, fără vreo probă, masa la care moderatorul tv a stat alături de alți jurnaliști luni seara. „Că doar nu le zicea degeba lor «Eliberați-vă!»”, a comentat el.

În varianta lui Ponta, „Turcescu este un pion”. „Nici măcar nu este o tură sau un cal pe tabla de șah. Este un pion folosit pentru ca Traian Băsescu să conducă în continuare România”, a susținut premierul-candidat, adăugând că, spre deosebire de acum doi ani, de această dată numele lui Băsescu nu a apărut în niciuna dintre discuțiile pe care le-a avut la New York. „Aici nu m-a întrebat nimeni ce face Băsescu. Acum doi ani era cineva care se lupta… Când m-am văzut și azi cu doamna Nuland și cu Barack Obama, nu mi-a zis nimeni «Vai, vă duceți în Rusia!», ci «Ce faceți cu România?»”, a relatat Ponta la Antena 3.

Candidatul PSD din 2014 a amintit, în acest context, și de dezbaterea finală a prezidențialelor din 2009, moderată de Robert Turcescu, la sugestia staffului lui Băsescu. „Sunt aici cu Mircea Geoană. Evident că amândoi ne gândim acuma: deci cine era acel imparțial care trebuia să arate României dacă e mai bun Băsescu sau Geoană?”, a pus el la îndoială verticalitatea moderatorului pe care, în calitate de purtător de cuvânt al echipei lui Geoană, l-a acceptat.

Fără a da detalii, Ponta a făcut și un pronostic legat de un domino al deconspirărilor până la alegerile prezidențiale. „Tot acest puroi va ieși la suprafață în aceste zile. Eu nu văd procesul de aflare a adevărului ca pe o răzbunare. Eu cred că noi suntem superiori. Dar de aflat adevărul, de spus românilor «Uite cine era Turcescu și nu doar Turcescu, și alții» este un act de dreptate”, a mai spus el.

Întrebat, pe de altă parte dacă el însuși „are ceva pe conștiință”, candidatul PSD a negat ferm: „Absolut nimic. Insist”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Mihai Albu, noi detalii ÎNFIORĂTOARE despre lupta cu cancerul de prostată: „A fost o operație...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
Cum arată ferma pe care Tavi Colen o deține în mijlocul Bucureștiului! Are peste 1000...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
NOILE REGULI pentru cei care au centrale termice de APARTAMENT. Ordinul de la UE a...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Au fost descoperiți primii strămoși ai scorpionilor, ai păianjenilor și ai crabilor potcoavă
×