Ponta despre schimbarea calității sale în dosarul Microsoft: Băsescu nu mai are „informații serioase”

Ponta despre schimbarea calității sale în dosarul Microsoft: Băsescu nu mai are informații serioase
Publicat: 05/10/2014, 10:53
Actualizat: 28/03/2019, 10:04

Întrebat în legătură cu acuzațiile aduse de șeful statului la adresa sa în dosarul Microsoft, premierul Ponta a spus că s-a obișnuit cu acuzațiile din partea lui Traian Băsescu și că el consideră important să vorbească despre ce va face dacă va fi ales președinte.

„De ce nu m-a acuzat până acum Traian Băsescu, mai e ceva? (…) Am învățat de la domnul Băsescu ce să nu fac dacă ajung președinte”, a spus Ponta.

De asemenea, întrebat dacă crede că șeful statului are informații privind o posibilă schimbare a calității sale în dosarul „Microsoft”, Ponta a răspuns: „Cred că președintele nu mai are de mult informații serioase”.

Chestionat dacă se simte amenințat, premierul a răspuns negativ, adăugând: „Cum să mă amenințe pe mine Băsescu?”

Președintele Traian Băsescu a anunțat, vineri, că a cerut MJ și l-a informat pe procurorul general în legătură cu solicitarea făcută de începere a urmăririi penale față de foștii miniștri Adriana Țicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu și Daniel Funeriu în dosarul Microsoft.

„Vreau să fac următoarea precizare: acești oameni nu au nicio calitate în acest moment. Doar în urma continuării anchetei procurorii pot să le dea o calitate sau alta, pot să îi scoată de sub urmărire penală. Altfel spus, în acest moment niciunul din cei cinci nu are nicio calitate; este exact formularea pe care a folosit-o DNA atunci când a fost vorba de domnul Victor Ponta. Deci sunt egali ca și situație. Ei nu au fost trimiși cu nicio calitate. Calitatea pe care le-o vor da eventual procurorii este ulterioară solicitării mele de începere a urmăririi penale. Deci nu au nicio calitate, sunt egali cu Victor Ponta în acest moment. Rămâne de văzut dacă li se vor menține calitățile celor cinci la fel ca a lui Victor Ponta sau Victor Ponta va dobândi vreo altă calitate mai târziu. Deci din punctul meu de vedere ancheta poate să continue și cred că orice întârziere a Parlamentului este dăunătoare pentru credibilitatea Parlamentului României”, a spus Băsescu.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a anunțat, marți, că procurorul general Tiberiu Nițu a transmis ministrului Justiției referatul DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de: senatorul Ecaterina Andronescu – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani; deputatul Valerian Vreme – pentru abuz în serviciu; senatorul Petru Șerban Mihăilescu – pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani.

Procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis președintelui Traian Băsescu referatul DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de: Adriana Țicău, fost ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educației și Cercetării – pentru abuz în serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației și Cercetării – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani; Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor Publice – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului