Ponta: Invit PDL și UDMR la discuții pe temele noului acord cu FMI și bugetului pe 2014

Ponta: Invit PDL și UDMR la discuții pe temele noului acord cu FMI și bugetului pe 2014
Publicat: 30/08/2013, 14:58
Actualizat: 30/08/2013, 14:58

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că va trimite la începutul săptămânii viitoare o scrisoare conducerilor PDL și UDMR pentru a-i invita la discuții pe tema unui nou acord cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană, precum și pe tema proiectului de buget pe 2014.

„Vreau să vă confirm cu această ocazie faptul că luni dimineață voi trimite scrisoare oficială către conducerea PDL, către UDMR, de asemenea, pentru că și ei au dorit, să avem și discuții și politice dar mai ales tehnice – eu voi fi însoțit la aceste discuții de ministrul Chițoiu și ministrul Liviu Voinea – despre două subiecte importante pentru România în aceasta toamnă, care sunt importante și pentru putere, și pentru opozoție, și anume noul acord cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială și bugetul pe 2014”, a spus Ponta.
El s-a declarat convins că și cei de la PDL și cei de la UDMR, chiar dacă sunt în opoziție, înțeleg că nu pot să refuze dialogul pe aceste două subiecte importante pentru România.

„Merg la acest dialog cu toată convingerea că nu le știm noi de la USL pe toate. Orice idee bună, chiar dacă aparține PDL, PPDD sau UDMR o vom include” a spus Ponta.

El a spus că nu întâmplător Guvern pe care îl conduce nu a avut parte, în ultimul an și jumătate, de nicio moțiune de cenzură.

„Dacă dialogăm e mult mai bine. Noi am tot depus când eram în opoziție moțiuni de cenzură pentru că nu vroia nimeni să vorbească cu noi. În momentul în care aiun dialog, unele lucruri le poți rezolva, alteori nu, evident”, a adăugat Ponta.