Ponta își ia adio pe Facebook de la remaniați. Noii miniștri primesc ca temă „reforme mai radicale și dificile ca cele din anii anteriori”

Ponta își ia adio pe Facebook de la remaniați. Noii miniștri primesc ca temă „reforme mai radicale și dificile ca cele din anii anteriori
Publicat: 14/12/2014, 18:38

Discuțiile de la Palatul Victoria de după-amiază au fost astfel confirmate de Victor Ponta care a anunțat că i-a chemat pe rând atât pe cei care pleacă din Guvern, cât și pe cei care ar urma să intre după votul Parlamentului de mâine. „Azi a fost o zi dificilă, dar și extrem de tristă pentru mine ca lider și ca om – am vorbit cu toți acei colegi (și prieteni în egală măsura) miniștri care nu se vor mai regăsi în noua formulă restructurată a Guvernului”, a scris Ponta după ce miniștrii Florin Jianu și Răzvan Nicolescu anunțaseră la rândul lor, pe paginile personale de Facebook că nu vor mai face parte din noul Guvern al cărui principiu de formare este apartenența la un partid politic.

Dacă miniștrii apolitici au arătat, fiecare, că se întorc la vechile lor poziții publice, sugerând că au refuzat o altă funcție administrativă în compensație, Ponta a tradus această presiune a politizării venită din partea PSD drept „o regândire politica și de acțiune administrativă (normală pentru orice Executiv dintr-o țară democratică)”.

„Știu cum se simt azi (eu am plecat și în 2004 și în 2009 din funcția de ministru cu sentimentul că mai aveam atâtea de făcut) și sper să accepte decizia mea! Și să creadă în mine și în proiectele noastre comune. Tot azi am discutat cu cei pe care îi propun în noul Guvern, care vor avea alături de mine în 2015-2016 responsabilitatea îndeplinirii unei Agende de acțiuni și reforme chiar mai radicale și dificile ca cele din anii anteriori”, a adăugat Ponta, fără a nominaliza, până la această oră, nou-intrații în schița sa de Guvern.

Potrivit unor surse politice, printre aceștia se numără Andrei Gerea (Economie) și Grațiela Gavrilescu (Mediu) din partea formațiunii lui Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Grindeanu (Comunicații), Ionuț Vulpescu (Cultură) din partea PSD și Sorin Câmpeanu, varianta PC pentru ministerul Educației.

În noul guvern restructurat ar urma astfel să nu se mai regăsească Ioana Petrescu (Finanțe), Florin Jianu (IMM-uri și Turism), Răzvan Nicolescu (Energie), Aurelia Cristea (Dialog Social), Bogdan Stanoevici (Românii de Pretutindeni), portofoliile lor urmând să se contopească cu cele din care au provenit inițial: Finanțele cu Bugetul, sub conducerea lui Darius Vâlcov, Energia cu IMM-urile și Economia, oferite lui Andrei Gerea, Dialogul Social cu Munca, la care rămâne Rovana Plumb.

În noua schemă guvernamentală, PC va renunța la funcția de vicepremier și la Ministerul Comunicațiilor, condus până acum de Răzvan Cotovelea, pentru a prelua Educația și Cercetarea, iar PSD îi va scoate din Executiv pe Constantin Niță, Remus Pricopie și Mihnea Costoiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete