• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Ponta: Nu voi ridica primul sabia la Băsescu. Conflictele nu se vor încheia deodată, ci „natural”

Ponta: Nu voi ridica primul sabia la Băsescu. Conflictele nu se vor încheia deodată, ci „natural”
Premierul Ponta i-a transmis președintelui Băsescu faptul că el nu va ridica niciodată primul "sabia" în relația cu șeful statului, dar nici nu se va abține la a răspunde unor atacuri ale acestuia, arătând în același timp că este deranjat că "anumiți" consilieri prezidențiali îi atacă pe miniștri.

Premierul Ponta i-a transmis președintelui Băsescu faptul că el nu va ridica niciodată primul „sabia” în relația cu șeful statului, dar nici nu se va abține la a răspunde unor atacuri ale acestuia, arătând în același timp că este deranjat că „anumiți” consilieri prezidențiali îi atacă pe miniștri.

„Acum am o poziție publică, din care declarațiile mele trebuie să țină cont de relația instituțională cu președintele României. În ceea ce mă privește, nu voi ridica niciodată primul sabia, dar nu pot să spun că nu voi răspunde. Mă deranjează foarte tare faptul că anumiți consilieri ai președintelui, și pe frustrări personale pentru că nu mai ocupă funcțiile de dinainte, au început să atace miniștri. Nu voi accepta lucrul acesta și voi discuta cu președintele României”, a spus Ponta, la emisiunea „După 20 de ani” la PRO TV.

Întrebat despre ce consilieri este vorba, premierul a arătat că a existat o discuție pe educație care l-a deranjat.

„Dacă ești consilier prezidențial, nu ai voie să fii toată ziua la televizor ca să îl ataci pe ministrul respectiv doar pentru că nu mai ești tu în funcție”, a afirmat premierul.

El a adăugat că, în relația sa cu președintele, conflictele nu se vor încheia deodată, ci „natural”, deoarece șeful statului este „la sfârșitul carierei politice”.

„Sau poate că se vor finaliza mai repede printr-un conflict. Eu nu-mi doresc acest conflict și nu voi fi primul care să ridic sabia, dar nici nu voi lăsa lucrurile, să zic, neripostate”, a spus Ponta.

Consilierul prezidențial pentru Educație, fostul ministru de resort Daniel Funeriu, a comentat recent acuzațiile de plagiat la adresa actualului ministru al Educației, Ioan Mang, arătând că acesta trebuie să ofere o explicație.

Inchide