Ponta, pus sub control judiciar, validat pe listele PSD. Dragnea: Să ne atace Cioloș la CCR

Ponta, pus sub control judiciar, validat pe listele PSD. Dragnea: Să ne atace Cioloș la CCR
Publicat: 25/10/2016, 20:13
Actualizat: 28/09/2018, 00:18

Întrebat dacă există o derogare pentru Victor Ponta pentru a putea candida la alegerile din 11 decembrie pe listele PSD, Liviu Dragnea a susținut că ”da, există această derogare”, fără a da detalii.

”Vorbiți cu Cioloș să ne atace la Curtea Constituțională, că am înțeles că are deja o echipă care numai asta face – atac la Curte pentru orice. Ce i se pune masă, semnează atacul la Curte… Să o atace și pe asta”, a răspuns Dragnea ironic insistențelor jurnaliștilor.

Codul de etică și conduită al PSD prevede că un membru pus sub control judiciar, indiferent pentru ce infracțiune, nu va beneficia de sprijinul partidului în alegeri.

Procurorii DNA au pus, în data de 12 octombrie, sechestru pe o parte din averea lui Victor Ponta, până la limita sumei de 220.000 de euro, în dosarul în care fostul premier este acuzat că a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghiță un loc eligibil la alegerile din 2012.

În septembrie, Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și de complicitate la spălare de bani, respectiv că a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghiță un loc eligibil la alegerile din 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase