• Publicat:
Politică

Premierul Republicii Moldova, replică acidă pentru Iohannis: „Ce-l interesează pe Klaus Iohannis pe mine mai puțin mă privește”

Premierul Republicii Moldova, replică acidă pentru  Iohannis: „Ce-l interesează pe Klaus Iohannis pe mine mai puțin mă privește”
Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, i-a răspuns lui Klaus Iohannis la declarațiile referitoare la guvernul de la Chișținău, printr-o replică acidă.

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, susținut de Partidul Socialiștilor, pro-rus, a răspuns a declarațiile date de Klaus Iohannis sătămâna trecută, referitoare la situația din Republica Moldova.

„Pentru mine este important ca cetățenii Republicii Moldova să fie convinși că guvernul lucrează pentru ei. Ce-l interesează pe Klaus Iohannis pe mine mai puțin mă privește”, a spus luni premierul moldovean, potrivit Pro TV Chișinău.

Președintele Klaus Iohannis anunțase săptămâna trecută, la întâlnirea anuală cu diplomații acreditați la București, că România continuă cu Republica Moldova doar proiectele de sprijin direct pentru cetățeni și cere Chișinăului acțiuni concrete de reformă, mai ales în justiție și anticorupție, pentru a relua cooperarea deplină.

„Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și proiectele de interconectare strategică. Vom relua cooperarea deplină doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acțiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiția, administrația și combaterea corupției, de natură să asigure un parcurs democratic și predictibilitate în plan intern și extern”, a declarat prețedintele României.

Relațiile politice și diplomatice din România s-au răcit după ce președintele Republicii Moldova și partidul care îl susține (pro-rus) au contribuit la căderea Guvernului Maia Sandu și înlocuirea acestuia cu Guvernul Chicu.

Sursă FOTO: Ion Chicu – Facebook

 

Inchide