Premierul se va întâlni, marți, cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre desemnarea noului comisar european din partea României

Premierul se va întâlni, marți, cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre desemnarea noului comisar european din partea României
Publicat: 19/08/2019, 19:05

Prim-ministrul Viorica Dăncilă are programată o întrevedere, marți de la ora 11.00 (ora României), la Bruxelles, cu viitorul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Duminică, Dăncilă a declarat că pe 20 august va avea o deplasare în capitala Belgiei pentru a discuta cu Ursula von der Leyen despre desemnarea noului comisar european din partea României.

„Am vorbit săptămâna trecută (cu șeful statului – n.r.) despre comisarul european. Am spus că pe data de 20 voi merge la Bruxelles și voi avea o discuție cu președintele Comisiei Europene”, a afirmat Viorica Dăncilă, duminică, la Antena 3, întrebată când a vorbit ultima oară cu Klaus Iohannis.

Anterior, surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că propunerile Guvernului pentru funcția de comisar european sunt europarlamentarii PSD Dan Nica și Rovana Plumb.

Pe 29 iulie, premierul i-a transmis președintelui ales al Comisiei Europene că România dorește, în cadrul Colegiului Comisarilor, un portofoliu consistent care să reflecte expertiza țării noastre.

Șeful Executivului a precizat că România va trimite două propuneri pentru funcția de comisar european, „una de comisar femeie și una de comisar bărbat”.

Rovana Plumb și Dan Nica au fost aleși europarlamentari pe listele PSD. Ei fac parte din formațiunea politică europeană a Socialiștilor și Democraților, a doua ca reprezentare în Parlamentul European.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase