Prezidiul Academiei neagă comandarea sondajului cu tentă electorală realizat de INSCOP Research

Redactor:
Razvan Tupa
Prezidiul Academiei neagă comandarea sondajului cu tentă electorală realizat de INSCOP Research
Prezidiul Academiei neagă comandarea sondajului lansat drept Barometrul de opinie publică al Academiei Române realizat de INSCOP Research: "Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română", arată comunicatul remis MEDIAFAX.

Academia Română arată că nu a comandat niciodată sondajul de opinie prezentat luni de Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu”.

„Biroul Prezidiului Academiei Române a luat la cunoștință cu surprindere de faptul că un institut al Academiei Române – este vorba despre Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale «Ion I.C. Brătianu» – a dat publicității un sondaj de opinie privitor la aspecte actuale ale vieții politice românești. Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română. Reamintim că instituția noastră nu se implică în chestiuni de natură politică”, notează Biroul Prezidiului Academiei Române.

Luni, INSCOP Research anunța lansarea unui studiu care ar fi fost realizat din inițiativa Academiei Române. „Proiect unic la nivelul societății românești, Academia Română își propune să ofere o privire evolutivă asupra societății românești”, se spunea în anunțul transmis presei care prezenta un „Barometrul de opinie publică al Academiei Române”.

 

Inchide