Primarul Iașului, acuzat că și-a luat încă o casă: Nu poți să vânturi un sfert de milion de euro la fiecare trei luni / E a soacrei, plătește rate

Primarul Iașului, acuzat că și-a luat încă o casă: Nu poți să vânturi un sfert de milion de euro la fiecare trei luni / E a soacrei, plătește rate
Publicat: 19/08/2019, 19:33

Deputatul ieșean Marius Bodea îi cere explicații publice lui Mihai Chirica, după ce ar în spațiul public au apărut informații cum că primarul Iașului și-ar fi cumpărat a cincea casă.

„Nu poți să vânturi un sfert de milion de euro la fiecare trei luni, fiind totuși funcționar public, iar opinia publică să accepte că totul este normal și nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun. Nu, așa ceva nu este normal nicăieri în lume! Înțelegem toți că sărăcia nu este o virtute, dar să acumulezi alături de familia ta proprietăți ce depășesc astăzi cu mult valoarea de un milion de euro, în condițiile în care ai fost toată viața funcționar public este de neacceptat. Acesta nu este sigur o virtute, este opulență și tupeu”, se arată în comunicatul transmis presei de către deputatul liberal Marius Bodea.

Primarul Iașului susține că nu și-a cumpărat o locuință nouă, ci doar s-a mutat în casa în care trebuia, de fapt, să stea, dar care până acum ar fi fost în reparații. Chirica a explicat faptul că locuiește într-o casă ale cărei rate le plătește direct la dezvoltator chiar soacra sa.

„Povestea cu este complet falsă, ca și cu a patra, a treia, a doua etc”, se arată într-un comunicat transmis de către Mihai Chirica.

„În prezent locuiesc într-o jumătate de casă duplex care aparține unei persoane juridice, de la care se cumpără în rate anuale imobilul, urmând ca trecerea în proprietate să se facă după plata ultimei rate. (…) Între casa în care am locuit până de curând și acest din urmă imobil nu este nicio relație de proprietate. Ambele aparțin aceluiași proprietar, o persoană juridică, iar în imobilul anterior s-a locuit până la finalizarea reparațiilor din actualul imobil, plătindu-se rate și pe perioada lucrărilor, cheltuieli de întreținere și lucrările executate”, a mai transmis Chirica.

Potrivit comunicatului, conform contractului pe care soacra lui Mihai Chirica îl are cu dezvoltatorul, cât timp s-au făcut lucrări de reparații la casa pe care mama soției sale o achită lunar, dezvoltatorul le-a asigurat un spațiu de locuit similar.

„În toată această perioadă au fost plătite rate pentru imobilul aflat în reparații. Mai mult, aceste reparații au făcut obiectul unui contract suplimentar față de valoarea imobilului care este plătit în rate și s-au achitat costurile de întreținere pentru imobilul în care s-a locuit. În fine, nu există nicio relație contractuală între mine și actualul proprietar, vânzarea în rate se face către doamna Maria Popa, mama soției mele, care va deveni și proprietar după plata ultimei rate!”, mai arată primarul Iașului.

În prima jumătate a lunii iunie, primarul Mihai Chirica a fost din nou în centrul unui scandal imobiliar, când a trebuit să explice cum fiul său în vârstă de un an are, pe numele lui, o casă în valoare de 250.000 de euro. Edilul a trecut locuința în declarația de avere și spune că banii sunt din partea familiei, iar copilul a fost reprezentat la notar de bunică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ