Ilinca Nazarie
19.08.2019
Politică

Primarul Iașului, acuzat că și-a luat încă o casă: Nu poți să vânturi un sfert de milion de euro la fiecare trei luni / E a soacrei, plătește rate

Primarul Iașului, acuzat că și-a luat încă o casă: Nu poți să vânturi un sfert de milion de euro la fiecare trei luni / E a soacrei, plătește rate
Fostul contracandidat al lui Mihai Chirica la Primăria Iași îi solicită explicații edilului, după ce, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora, primarul Iașului și-ar fi cumpărat încă o casă. Chirica spune că nu e o locuință nouă și că stă într-o casă ale cărei rate le achită soacra.

Deputatul ieșean Marius Bodea îi cere explicații publice lui Mihai Chirica, după ce ar în spațiul public au apărut informații cum că primarul Iașului și-ar fi cumpărat a cincea casă.

„Nu poți să vânturi un sfert de milion de euro la fiecare trei luni, fiind totuși funcționar public, iar opinia publică să accepte că totul este normal și nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun. Nu, așa ceva nu este normal nicăieri în lume! Înțelegem toți că sărăcia nu este o virtute, dar să acumulezi alături de familia ta proprietăți ce depășesc astăzi cu mult valoarea de un milion de euro, în condițiile în care ai fost toată viața funcționar public este de neacceptat. Acesta nu este sigur o virtute, este opulență și tupeu”, se arată în comunicatul transmis presei de către deputatul liberal Marius Bodea.

Primarul Iașului susține că nu și-a cumpărat o locuință nouă, ci doar s-a mutat în casa în care trebuia, de fapt, să stea, dar care până acum ar fi fost în reparații. Chirica a explicat faptul că locuiește într-o casă ale cărei rate le plătește direct la dezvoltator chiar soacra sa.

„Povestea cu este complet falsă, ca și cu a patra, a treia, a doua etc”, se arată într-un comunicat transmis de către Mihai Chirica.

„În prezent locuiesc într-o jumătate de casă duplex care aparține unei persoane juridice, de la care se cumpără în rate anuale imobilul, urmând ca trecerea în proprietate să se facă după plata ultimei rate. (…) Între casa în care am locuit până de curând și acest din urmă imobil nu este nicio relație de proprietate. Ambele aparțin aceluiași proprietar, o persoană juridică, iar în imobilul anterior s-a locuit până la finalizarea reparațiilor din actualul imobil, plătindu-se rate și pe perioada lucrărilor, cheltuieli de întreținere și lucrările executate”, a mai transmis Chirica.

Potrivit comunicatului, conform contractului pe care soacra lui Mihai Chirica îl are cu dezvoltatorul, cât timp s-au făcut lucrări de reparații la casa pe care mama soției sale o achită lunar, dezvoltatorul le-a asigurat un spațiu de locuit similar.

„În toată această perioadă au fost plătite rate pentru imobilul aflat în reparații. Mai mult, aceste reparații au făcut obiectul unui contract suplimentar față de valoarea imobilului care este plătit în rate și s-au achitat costurile de întreținere pentru imobilul în care s-a locuit. În fine, nu există nicio relație contractuală între mine și actualul proprietar, vânzarea în rate se face către doamna Maria Popa, mama soției mele, care va deveni și proprietar după plata ultimei rate!”, mai arată primarul Iașului.

În prima jumătate a lunii iunie, primarul Mihai Chirica a fost din nou în centrul unui scandal imobiliar, când a trebuit să explice cum fiul său în vârstă de un an are, pe numele lui, o casă în valoare de 250.000 de euro. Edilul a trecut locuința în declarația de avere și spune că banii sunt din partea familiei, iar copilul a fost reprezentat la notar de bunică.

 

Inchide