Primarul Sectorului 2 al Capitalei intră în izolare: „De azi sunt posibil contact direct. Aşteptăm rezultatul, dar e o şansă ridicată să fie pozitiv”

Primarul Sectorului 2 al Capitalei intră în izolare: „De azi sunt posibil contact direct. Aşteptăm rezultatul, dar e o şansă ridicată să fie pozitiv”
Primarul Sectorului 2 al Capitalei intra în izolare: „De azi sunt posibil contact direct. Aşteptăm rezultatul, dar e o şansă ridicată să fie pozitiv” / Foto: Facebook
Publicat: 20/11/2020, 17:48
Actualizat: 20/11/2020, 19:11

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, că intră în izolare, soţia sa având simptome specifice COVID-19: „De azi sunt posibil contact direct. Aşteptăm rezultatul”.

De azi sunt posibil contact direct. Drept urmare intru în izolare acasă, dar continui să muncesc. Principalul atu al umanităţii a fost mereu puterea de adaptare. Indiferent de condiţii, am găsit mereu o cale să mergem mai departe. Acelaşi lucru l-am avut în minte când am pregătit din timp şi acest scenariu. Ştiam că oricât m-aş proteja există riscul ca cineva apropiat mie să contacteze această boală. Şi s-a întâmplat. Soţia mea prezintă simptome specifice Covid şi azi ni s-au recoltat probe pentru test. Aşteptăm rezultatul, dar e o şansă ridicată să fie pozitiv”, scrie Radu Mihaiu pe Facebook.

Radu Mihaiu: Intru în tele-muncă

El precizează că intră în tele-muncă. „Am solicitat încă de la preluarea mandatului să avem un plan clar în caz că se întâmplă. Voi sta în contact telefonic cu toţi cei din Primărie care au nevoie de asistenţa mea. Şedinţele zilnice le vom muta în sfera digitală. Atribuţiile oficiale vor fi preluate de viceprimarul desemnat pentru astfel de situaţii şi ne vom consulta zilnic pe subiectele care vor apărea pe biroul Primarului”, adaugă Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 afirmă că ce era urgent a finalizat şi că a trimis către Consiliul Local care se va reuni vinerea viitoare.

„Am pregătit proiecte de hotărâre atât pentru rectificarea bugetară, cât şi pentru burse. Bugetul a fost echilibrat. Am relocat toate sumele de la bunuri şi servicii şi de la investiţii pentru cheltuielile care nu se mai finalizează în acest an. De la DGAPI am luat sumele care nu s-au mai cheltuit fiindcă şcolile au fost închise. De la DGASPC am luat sumele de la proiectele de investiţii care au fost îngheţate din cauza covid. De la Reabilitări am luat sumele de la proiectele care nu au început fiindcă programul s-a mişcat greu şi şantierele au fost deschise foarte târziu. Am oprit toate plăţile pentru cheltuieli făcute de ADP în afara planului bugetar pe modelul . Toate aceste cheltuieli se mută pentru anul bugetar următor şi acum prioritizăm ce arde acum”, precizează Radu Mihaiu.

„Peste 19.000 de copii din sectorul 2 vor primi burse”

„Vechea administraţie bugetase pentru burse de la 37,7 de milioane de lei. În propunerea de rectificare bugetară sunt 43,7 de milioane de lei (creştere de 6 milioane). Peste 19.000 de copii din sectorul 2 vor primi burse. Am echilibrat grila astfel încât să premiem performanţa şi nevoia reală. Am crescut sumele alocate pentru copiii excepţionali (premianţi la olimpiade naţionale). Am eliminat penalizarea pentru copiii săraci care învăţau bine. În sistemul anterior, aceştia erau pedepsiţi la cumularea burselor de studiu cu alte burse. Am modificat acest lucru, astfel încât copiii săraci care învaţă bine să nu mai fie penalizaţi.

Am mărit şi bursele de ajutor social pentru copiii cu venituri foarte mici, elevi din mediul rural şi elevi orfani sau bolnavi cu câte 50 de lei fiecare. Ca să putem face aceste ajustări, am scăzut puţin cuantumurile pentru cei cu burse de studiu între 8:50 şi 9 (de la 100 de lei la 75 de lei) şi între 9 şi 9:50 (de la 200 de lei la 150 de lei). Bursele pentru media 10 (600 de lei) şi cele pentru copiii cu medii între 9:50 şi 9:99 (300 de lei) au rămas la acelaşi nivel. Repet, aceasta este doar o echilibrare a grilelor – dacă am fi rămas pe grila de anul trecut am fi cheltuit acelaşi buget (buget neprevăzut însă de vechea administraţie şi crescut acum cu 6 milioane de lei). Am lucrat cot la cot cu consilierii locali din majoritate pentru a găsi cele mai bune soluţii. Sunt încrezător că proiectele care vor intra la vot au în primul rând interesul comunităţii în vedere şi asta va garanta că întregul consiliu le va susţine”, conchide Radu Mihaiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată