Primarul Timișoarei, acuzații incredibile! DSP bagă în carantină doar localitățile cu primari de la PSD și USR PLUS!

Primarul Timișoarei, acuzații incredibile! DSP bagă în carantină doar localitățile cu primari de la PSD și USR PLUS!
Primarul Timișoarei, acuzații incredibile! DSP bagă în carantină doar localitățile cu primari de la PSD și USR PLUS! / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 21/03/2021, 09:02

Primarul Timișoarei, acuzații incredibile! Dominic Fritz susține că Direcția de Sănătate Publică Timiș bagă în carantină doar localitățile cu primari de la PSD și USR PLUS! În schimb, DSP ridică restricțiile acolo unde sunt edili aleși din partea PNL!

Fritz a răbufnit după decizia CJSU Timiș de oprire a prelungirii carantinei zonale pentru Timişoara şi alte patru comune limitrofe.

Primarul Timișoarei, acuzații incredibile! DSP, „decizii cu conotații politice”

Primarul de pe Bega arată că Direcţia de Sănătate Publică a avut propuneri diferite pentru aceste localităţi, propuneri „cu conotaţie politică”.

Într-o postare pe Facebook, primarul Timișoarei susţine că DSP Timiş „a propus continuarea carantinei pentru unităţile administrativ-teritoriale (UAT) cu primari din USR PLUS şi PSD şi a propus ridicarea carantinei pentru UAT-urile cu primari PNL. Sunt absolut uimit de conotaţia politică a acestor decizii”, acuză Fritz. Edilul afirmă că s-a abţinut de la vot deoarece a refuzat să participe la această „înscenare”. În schimb, arată că i s-a cerut să voteze, ca membru CJSU, atât pentru ridicarea carantinei din Moşniţa Nouă, unde rata de infectare este de 11,22 (cea mai mare din zonă!), dar şi pentru continuarea carantinei în Dumbraviţa, cu o rata de 7,42 (cea mai mică din zona carantinată).

Dominic Fritz: „Decizii luate din considerente altele decât strict epidemiologice”

„Am cerut DSP explicaţii, dar nu le-am obţinut. Deciziile de carantinare trebuie să fie logice ca să aibă credibilitate şi ca oamenii să le înţeleagă şi să le urmeze. Nu trebuie să existe nicio suspiciune că aceste decizii sunt luate din considerente altele decât strict epidemiologice. DSP Timiş a propus continuarea carantinei pentru UAT-urile cu primari din USR PLUS şi PSD şi a propus ridicarea carantinei pentru UAT-urile cu primari PNL! Sunt absolut uimit de conotaţia politică a acestor decizii”, a punctat Fritz pe Facebook.

Pe de altă parte, primarul precizează că s-a abţinut la vot „pentru că nu puteam legitima o hotărâre ilogică, care ne duce la un şir nesfârşit de ieşiri şi intrări în carantină. Cred că o carantină are rost doar la nivel de zonă metropolitană. Carantina zonala din ultimele două săptămâni a reuşit să încetinească ritmul de creştere. De ce să renunţăm la o măsură care producea efect?”. Dominic Fritz se declară conștient că poziția sa, „de continuare a carantinei pentru întreaga zonă metropolitană, nu este una populară. Dar, uitându-mă ce se întâmplă pe planetă, în ţară şi în judeţ, nu văd o altă ieşire responsabilă”.

Alin Nica, președintele CJ, pentru ridicarea carantinei

În schimb, preşedintele CJ, Alin Nica, a comentat într-o postare că nu este un moment de bucurie ridicarea carantinei.

„Simt tristeţe şi multă părere de rău pentru stresul pus pe copii şi părinţi, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni. Atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creştere! E important să privim spre viitor” – Alin Nica.

Președintele CJ Timiș recomandă respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei prin distanţare fizică, purtarea măştii şi respectarea regulilor de igienă. „Nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor. Fac apel şi către Primăria Timişoara şi Prefectură să prezinte un plan coerent şi inteligent de măsuri împotriva Covid. Eu sunt disponibil, ca întotdeauna, pentru colaborare interinstituţională şi ajutor, acolo unde este nevoie”, a conchis Alin Nica.