Primii aliați ai lui Kovesi în războiul cu Toader: Ministrul Justiției a ales să fie de partea infractorilor. Să demisioneze

Primii aliați ai lui Kovesi în războiul cu Toader: Ministrul Justiției a ales să fie de partea infractorilor. Să demisioneze
Publicat: 22/02/2018, 20:47
Actualizat: 07/05/2018, 13:19

„Este o seară tristă pentru justiția din România. (…) Ministrul Justiției a ales să fie de partea infractorilor în această seară. A preluat argumentele campaniei duse în ultima perioadă de persoane aflate în diferite stadii de acuzare și în diferite stadii de judecată, a preluat argumentele acestor grupuri infracționale și retorica acestora (…)”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Ionel Dancă a afirmat că revocarea Laurei Codruța Kovesi nu este oportună: „Argumentele invocate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu se susțin. Revocarea procurorului șef al DNA nu este oportună în acest moment. Niciunul dintre argumentele invocate de ministrul Justiției nu este suficient pentru revocarea procurorului șef al DNA”, a spus Dancă.

PNLa susținut că se impune demisia din funcția a ministrului Justiției Tudorel Toader, a precizat Dancă.

„Se impune demisia din funcție a ministrului Justiției care a dezonorat atât funcția de ministru, cât și cea de profesionist al dreptului”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionel Dancă a afirmat că OUG 13, Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 și dosarul Belina au fost instrumente de presiune exercitate de Liviu Dragnea pentru a-l aduce pe procurorul șef al DNA la ordinele sale.

„Refuzul procurorului șef de a asculta de ordinele lui Dragnea este un motiv serios pentru ministrul Justiției pentru a cere revocarea acestuia din funcție. (…)”, a spus purtătorul de cuvânt al liberalilor, precizând că nu este obligatoriu ca o constatare a unui conflict constituțional să ducă la revocarea sau demitere șefului unei instituții.

Dancă a afirmat că solicitarea de revocarea a șefei DNA s-a făcut la presiunea PSD-ALDE. „Domnule Tudorel Toader, s-a văzut presiunea execitată de PSD și membrii ALDE care strigau: ‘Tudorele, nu se mai poate, fă ceva!'”, a spus Dancă, transmițându-i ministrului că „mai bine o lăsa cum era”.

USR cere demisia ministrului Justiției

Președintele USR Dan Barna a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că Uniunea îi cere demisia ministrului de Justiție, Tudorel Toader, după ce acesta a solicitat revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA Laura Codruța Kovesi.

„USR solicită demisia ministrului Toader, pentru că el a ieșit în seara aceasta din zona profesionistă într-o zonă a clientului politic a lui Liviu Dragnea. În această situație nu mai poate să fie ministru al Justiției din România, asta considerăm și îi solicităm demisia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Barna.

Barna a adăugat că USR are foarte mare încredere că președintele Klaus Iohannis nu va da curs cererii de revocare a lui Kovesi: „USR o susține în continuare pe doamna Codruța Kovesi la conducerea DNA, pentru că este una dintre foarte puținele instituții din România care sunt, în acest moment, un exemlu pe plan european de performanță și profesionalism”, a spus Dan Barna.

Acesta a precizat că, prin decizia sa, Toader a devenit „argatul” președintelui PSD Liviu Dragnea.

„E cel mai bun mesaj: Liviu Dragnea a hotărât să ducă mai departea această luptă, să țină în continuare societatea în stradă și ministrul Toader a devenit, din puținul profesionist care mai era, în poziția pe care o deține, a intrat în grupa servanților și argaților umili ai lui Liviu Dragnea, servindu-i acestuia interesele directe și cererile personale”, a susținut Barna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase