Primul atac din PNL la premierul Cioloș. „Decizia inexplicabilă” pe care o critică liberalii

Primul atac din PNL la premierul Cioloș. „Decizia inexplicabilă pe care o critică liberalii
Publicat: 28/11/2015, 11:39

Deputatul Cezar Preda a lansat un atac dur la adresa secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, spunând că „trebuie să vină altcineva, pentru că el în zona aceasta nu se pricepe”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preda a precizat, totodată, că este inexplicabilă solicitarea premierului de a-i cere lui Raed Arafat reorganizarea sistemului de urgență având în vedere că acesta s-a aflat până acum în interiorul acestui sistem.

„Decizia premierului de a-i solicita domnului Arafat reorganizarea, restructurarea si eficientizarea serviciului nu o înțeleg, e inexplicabilă. Dacă e vreun om sănătos care înțelege, să spună! Cum să-i ceară unui om care a avut în responsabilitate ani buni aceste lucruri și nu le-a făcut, după ce se întâmplă mari tragedii si anumite lucruri in afara legii in sistemul ISU, îi ceri aceleiași persoane sa se ocupe de eficientizare? Nu cred că Cioloș poate da o explicație acestui demers. E o situație confuză, nu există curaj de a lua decizii. Trebuie sa vină altcineva care să facă ceva în aceste sistem, până acum, Arafat a demonstrat că în zona asta nu se pricepe, să se ducă unde vrea”, a spus Cezar Preda.

Parlamentarul liberal a precizat, totodată, că este suspect de mic numărul specialiștilor autorizați de ISU care eliberează autorizațiile localurilor, pentru Buzău și alte patru județe, fiind doar un singur astfel de specialist. Preda a spus că această situație este generată de „sistemul mafiot și de cei care se află în acest sistem”, precizând că „societatea nu trebuie să mai admită astfel de situații și nu trebuie să le mai treacă cu vederea”.

„Pentru cinci județe există un singur specialist autorizat de ISU să emită autorixzații spațiilor publice? Cum explică ei această situație? E un sistem mafiot pur de autorizare a specialiștilor. Un sistem la care se cotizează la vârf, un sistem închis, oricine a dat examen nu a luat examen sau a luat numai cine au vrut cei din acest sistem mafiot. Un sistem mafiot cap coadă, ținut cu spăgi de ani de zile. În București sunt 32 de specialiști la câte unități publice sunt. De asta s-a ajuns aici. E o bubă pe care nu trebuie însă să o suporte doar ISU București, iar societatea nu trebuie să mai treacă cu vederea astfel de lucruri”, a mai spus Cezar Preda.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că „în perioada imediat următoare” așteaptă de la secretarul de stat în MAI Raed Arafat un plan de reformă și de restructurare a ISU, în condițiile în care a aflat abia marți seară că ISU București fusese informat de problemele din Colectiv și nu a verificat

În ședința Guvernului, premierul Dacian Cioloș l-a rugat pe ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, să îi transmită lui Raed Arafat că așteaptă de la el un plan de reformă și de restructurare a ISU.

Joi seară, Dacian Cioloș a declarat, referindu-se la Arafat, că nu se grăbește să judece un om și așteaptă să adune toate informațiile înainte de a lua o decizie, adăugând, totodată, cu nu exculde nicio măsură în cazul ISU.

„I-am cerut domnului doctor Arafat să vină în următoarele zile, cel mult o săptămână, cu o analiză privind modul de funcționare al ISU și cu propuneri de restructurare și ameliorare. (…) Ceea ce e clar este că ISU are nevoie de o restructurare, are nevoie de măsuri care să ducă la recâștigarea încrederii”, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, premierul Dacian Cioloș.

Întrebat dacă secretarul de stat Raed Arafat riscă vreo sancțiune după problemele descoperite în sistemul ISU, premierul a spus că mai întâi așteaptă toate informațiile legate de acest caz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...