Programul negocierilor PNL cu celelalte partide: Întrevedere Pro România, UDMR, ALDE. Orban: Discuțiile cu Pro România au fost pozitive

Redactor:
Elena Crangasu
Programul negocierilor PNL cu celelalte partide: Întrevedere Pro România, UDMR, ALDE. Orban: Discuțiile cu Pro România au fost pozitive
PNL va purta, joi, un alt rând de discuții cu partidele, în vederea sprijinului noului Executiv. Ludovic Orban, premierul desemnat, se va întâlni, în decursul zilei de joi, cu liderii Pro România, UDMR și ALDE.

Orban, despre învestitură: Nu suntem în situația de la moțiune. Nu mai avem timp să convingem oamenii

Ludovic Orban afrimat că votul de învestitură pentru Guvernul desemnat de președintele Iohannis este diferit de situația de la moțiunea de cenzură. El a adăugat că este obligat de Constituție să meargă la votul din Parlament în 10 zile, astfel că nu mai are timp să convigă parlamentari.

Citiți continuarea…

Orban: Discuțiile cu Pro România au fost pozitive. A rămas să avem runda a doua

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, joi, că discuțiile cu Pro România au fost pozitive, însă au stabilit o nouă rundă de negocieri. El a adăugat că Victor Ponta nu a cerut portofolii ministeriale și că PNL e deschis pentru alegeri anticipate, însă doar în urma unui acord.

Citiți continuarea…

Știrea inițială. Premierul desemnat, Ludovic Orban, se va întâlni, în decursul zilei de joi, cu reprezentanții Pro România, la ora 13.00, UDMR, la ora 15.00 și cu cei ai ALDE, la 16:30.

Ludovic Orban a avut, deja, o întrevedere, miercuri, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul liberalilor a adăugat că ultima rundă de negocieri va avea loc marți sau miercuri.

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban a declarat, miercuri, că există echipe de negociere care vor avea discuții și cu PSD, atât la nivelul celor două Camere, cât și individual, cu parlamentarii care se vor arăta dispuși să susțină Executivul PNL.

Guvernul Orban va avea o configurație de maxim 16 ministere.

Deputatul PNL Ioan Cupșa este vehiculat să preia portofoliul Justiției, Laurențiu Leoreanu este posibil să fie propus la Ministerul de Interne, iar Lucia Bode ar putea fi numit la Ministerul Transporturilor, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Potrivit surselor politice, partidul condus de Ludovic Orban ar putea să îl propună pe deputatul PNL Laurențiu Leoreanu la Ministerul Afacerilor Interne, Lucian Bode – Ministerul Transporturilor, Emil Dumitru – Ministerul Agriculturii, Robert Sighiartău – ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Conducerea Ministerului Afacerilor Externe ar putea fi decisă de președintele Klaus Iohannis, unde este posibil să fie nominalizat consilierul prezidențial Bogdan Aurescu.

De asemenea, Florin Cîțu ar putea fi propus la Finanțe. La Ministerul Apărării un nume luat în calcul pentru a conduce portofoliul este Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

Ministerul Fondurilor Europene – Bogdan Glăvan, profesor universitar de economie.

Ministerul Muncii ar putea fi preluat de Violeta Alexandru sau Dan Vîlceanu, însă Ludovic Orban înclină spre primul nume, liderul PNL București, au explicat sursele citate.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că premierul desemnat este Ludovic Orban.

 

Inchide