PSD adoptă în cazul Voiculescu metoda Victor Ponta: și cu slănina unsă, și cu sufletul în Rai

PSD adoptă în cazul Voiculescu metoda Victor Ponta: și cu slănina unsă, și cu sufletul în Rai
Publicat: 09/08/2014, 16:13
Actualizat: 19/05/2015, 01:29

Liderii PSD au evitat să comenteze decizia instanței în dosarul ICA, prin care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare, dar în mesajele publice au încercat să se solidarizeze cu Antena 3 și publicul televiziunilor fondate de Voiculescu. Primul care a reacționat a fost chiar premierul Victor Ponta, care a postat pe un site de socializare un mesaj pentru angajații Antenei3, dar nu și un mesaj de solidaritate cu Dan Voiculescu.

Curtea de Apel a decis în dosarul ICA confiscarea sediului posturilor Antena și cel al grupului de firme Grivco. În afacerea ICA. potrivit procurorilor Dan Voiculescu, a intrat în posesia unei proprietăți evaluate la 60 de milioane de euro pentru care a plătit 100.000 euro, adică de 576 de ori mai puțin.

La începutul postării sale, premierul Ponta nu contestă decizia luată în cazul Voiculescu, ci precizează că a „luat act de decizia Curții de Apel București” și că nu comentează „sentințe în cauze penale”.

Premierul își mută discursul de la cazul Voiculescu, asociind această condamnare cu o problemă în ceea ce privește independența presei.

„Vreau să asigur pe toată lumea că, atât timp cât voi fi lider politic și cetățean al României, sunt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliștii Antena 3 / Antena 1 și toți jurnaliștii din țară noastră, indiferent de politica lor editorială, să-și poată desfășura activitatea conform dreptului constituțional la liberă exprimare și independența presei”, este mesajul postat pe pagina lui Victor Ponta de pe un site de socializare.

Fără să facă vreo referire la procesul în sine, premierul Ponta continuă postarea cu un mesaj de solidaritate: „alături de milioane de alți români doresc și cred că mulți ani de acm înainte Antena3 va fi aici”.

Cu câteva zile înainte ca Voiculescu să fie condamnat în dosarul ICA, purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, a declarat în studioul Antena 3 că dacă va fi condamnat, „va fi al doilea condamnat politic după Adrian Năstase”.

Președintele PSD București, Ecaterina Andronescu, aflată în studioul Antenei 3 a dat și ea un mesaj de solidaritate.

„Dacă dumneavoastră sunteți tința, noi nu putem să stăm cu mâinile încrucișate”, a fost poziția exprimată de vicepreședinta PSD. O atitudine similară a avut-o și pesedistul Codrin Ștefănescu, care a anunțat că este „solidar cu Antena3”.

Europarlamentarul PSD, Victor Boștinaru, a postat pe blogul personal un comentariu despre condamnarea lui Dan Voiculescu, scriind că „dosarul ICA a avut ca scop asmuțirea și distrugerea opoziției din partea presei libere”.

„Tăcerea, frica și lașitatea nu mai sunt astăzi acceptabile, când se dovedește că toată punerea în scenă a acestui dosar a servit efortului de revanșă a lui Traian Băsescu cu țintă clară pe postul Antena 3. Precedentul care a fost creat astăzi este periculos pentru toți cei care doresc o presă liberă, care nu poate fi intimidată. Antena 3 e aici și sunt convis că va fi în continuare aici, împotriva tuturor adversarilor și inamicilor libertății presei!”, susține europarlamentarul PSD.

Prezidențiabilul Ioan Ghișe, ex-PNL, a anunțat că este alături de Antena3 și că va participa duminică la marșul anunțat în jurul Palatului Cotroceni.

„Dacă premierul Victor Ponta nu face până la capăt un joc duplicitar, atunci are posibilitatea, conform legii și în condiții corecte din punct de vedere comercial, să pună la dispoziția Antenelor, în schimbul unei chirii rezonabile, unul dintre sediile deținute în prezent de RA-APPS. Suntem alături de ziariștii trustului de presă Intact și îi încurajăm să-și exercite în continuare profesia cu toată energia”, susține într-un comunicat de presă și senatorul PNL, Sorin Roșca Stănescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier...
Schimbări pe piața imobiliară. Investițiile, reglementate printr-o lege nouă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...