PSD-iștii reiau ofensiva împotriva DNA, după ce instanța a respins arestarea șefului CJ Neamț. Olguța Vasilescu: „Câte mai toleram?”

PSD-iștii reiau ofensiva împotriva DNA, după ce instanța a respins arestarea șefului CJ Neamț. Olguța Vasilescu: „Câte mai toleram?
Publicat: 19/01/2018, 16:17

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a spus, în CExN al PSD, la începutul săptămânii, că știe că se pun la cale acțiuni de „mazilire” a sa, el reproșându-le lui Mihai Tudose și Marcel Ciolacu faptul că susțin „statul paralel”, a precizat, vineri, MEDIAFAX, deputatul Cătălin Rădulescu.

„A spus în CExN că știe că se încearcă astfel de acțiuni din partea susținătorilor statului paralel. Și după două zile s-a și întâmplat (a fost reținut, n.r.). A făcut aceste acuzații privind mazilirea lui și le-a reproșat lui Tudose și Ciolacu, celor doi susținători au statului paralel”, a spus Rădulescu.

Vasilescu: Un nou abuz al DNA împotriva unui lider PSD

Lia Olguța Vasilescu a scris, vineri, pe Facebook, despre cazul președintelui CJ Neamț Ionel Arsene, că acesta este încă un abuz al DNA împotriva unui lider PSD, susținând că dosarul este unul superficial. Arsene a fost plasat vineri sub control judiciar.

Lia Olguța Vasilescu scrie pe Facebook, despre cazul președintelui CJ Neamț Ionel Arsene, că acesta este încă un abuz al DNA împotriva unui lider PSD, susținând că dosarul este unul superficial. Arsene a fost plasat vineri sub control judiciar.

„Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost pus in libertate de instanța. Era normal sa se întâmple asta după ce la baza acelei mizerii de dosar pentru ceva ce s-ar fi petrecut acum 5 ani, nu exista nimic altceva decât denunțul unui arestat. Cel indicat de denunțător ca ar fi fost de fata la discuție a declarat la DNA ca nu s-a discutat nimic din ceea ce reclamase denuntatorul. Deci, nu exista nicio alta proba, iar procurorii DNA știau asta când au dispus reținerea. Un nou abuz al DNA împotriva unui lider PSD! Câte mai toleram?”, scrie Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, pe Facebook.

Arsene nu demisionează de la CJ

Ionel Arsene a anunțat vineri, pe Facebook, că își va continua mandatul la Consiliul Județean Neamț.

„Au fost multe speculații, multe interpretări care s-au făcut cu privire la dosarul de care sunt vizat. Nu voi sta acum să le demontez, ci voi lăsa justiția să arate adevărul. Am încredere în conduita magistraților, am încredere în capacitatea lor de a judeca cu celeritate acest caz. Nu voi face comentarii cu privire la dosar. Voi demonstra în instanță datele cu privire la nevinovăția mea. Vă asigur ca sunt demn de toată afecțiunea și încrederea pe care mi-ați arătat-o în aceste zile! Sunt absolut conștient de cât de grea este această situație și nu voi încerca nicio secundă să disimulez sau să minimalizez momentul dar vă asigur pe toți că vom merge mai departe, mai fermi și mai hotărați! Nu voi lasa ca cele întâmplate să-mi afecteze activitatea și voi munci în continuare cu același drag pentru Neamț și pentru România!”, scrie IonelArsene, pe pagina de Facebook.

Arsenespune că își va continua mandatul la Consiliul Județean.

„Celor care sperau că prin această acțiune a procuraturii nu îmi voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean Neamț le transmit că nu voi renunța la exercitarea mandatului pe care nemțenii mi l-au încredințat. Avem treabă în perioada următoare, avem proiecte de implementat”, mai transmiteArsene.

Tribunalul Bacău a decis, vineri, cercetarea sub control judiciar a președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene. Decizia nu este definitivă.

Ionel Arsene a fost reținut, joi, de DNA Bacău, fiind acuzat de trafic de influență. Potrivit procurorilor, în 2013, fostul deputat ar fi primit 100.000 de euro pentru își folosi presupusa influență asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate.

Persoana care i-ar fi dat suma este martor în dosar, motivul fiind intervenția la conducerea ANI, „în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală”, potrivit DNA.

„Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”, explică procurorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Manechinul a vrut să atragă atenția burlacilor milionari de la Miami și a apărut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Este o veste devastatoare. Un celebru actor a murit la doar 38 de ani
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ