Ana Petrescu
07.02.2019
Politică

PSD, mesaj pentru Comisia Europeană: Nu putem face COMPROMISURI în privința dreptului la un proces CORECT

PSD, mesaj pentru Comisia Europeană: Nu putem face COMPROMISURI în privința dreptului la un proces CORECT
PSD transmite mesaj pe Facebook pentru Comisia Europeana: Nu putem face compromisuri în privința dreptului la un proces corect. Vezi schimbul de replici cu oficialii de la Bruxelles

„Reprezentanța Comisiei Europene din România confirmă faptul că, alături de lupta anti-corupție și statul de drept, UNIUNEA EUROPEANĂ NU POATE FACE COMPROMISURI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE DREPTURILE OMULUI. Iar România ca stat european nu poate face compromisuri în privința dreptului la un proces corect, care a fost încălcat sistematic prin completele ilegale de la Înalta Curte. Este deci necesară restabilirea acestui drept din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Completele ilegale de la Înalta Curte au lovit statul de drept, pentru că un stat de drept nu poate exista fără drepturile omului. De asemenea, au compromis lupta anti-corupție, întrucât au afectat grav încrederea opiniei publice față de imparțialitatea actului de justiție. Nu trebuie criticați cei care vin să repare, ci cei care au stricat!”, au arătat social-democrații, joi pe pagina de Facebook a PSD.

Reacția PSD vine după ce Reprezentanța Comisiei Europene în România a atras atenția că social democrații folosiseră în alt mesaj doar o parte dintr-o declarație a președintelui CE Jean Claude Juncker, de la Ateneul Român, privind drepturile omului și le-a oferit citatul complet. 

Mesajul care a deschis schimbul de replici a fost postat miercuri, pe pagina de Facebook a PSD.

„OUG privind completele ilegale de la Înalta Curte nu va achita pe nimeni, nu va stabili vinovății sau nevinovății! Doar va restabili un principiu fundamental din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene care spune că fiecare cetățean european „are dreptul la un proces echitabil în fața unei instanțe constituită în prealabil prin lege”. Va fi un răspuns corect, în acord cu mesajul Președintelui Comisiei Europene care spunea la București că „atunci când este vorba de drepturile omului niciun compromis nu este posibil” din partea UE”, scria în postarea PSD.

 

Inchide