PSD preia mesajul de RECONCILIERE transmis de Comisia Europeană. Dragnea: Sunt o ȚINTĂ importantă. Nu știu câți au CURAJUL MEU

Publicat: 12/07/2018, 06:02
Actualizat: 26/03/2019, 14:14

Președintele PSD Liviu Dragnea a preluat mesajul transmis de conducerea Comisiei Europene premierului Viorica Dăncilă și declară că România are nevoie de o pacificare generală, țara fiind de un an și ceva de zile sub „un asediu turbat”.

„România nu are nevoie doar de o reconciliere fiscală, de o reunificare fiscală, de o pacificare fiscală. România are nevoie de o pacificare generală, o pacificare politică, pacificare socială, pentru că, uitați-vă în ce situație suntem de un an și ceva de zile,” a afirmat Liviu Dragnea într-o emisiune difuzată la Antena 3. „Noi stăm sub acest asediu turbat, politic, mediatic, manipulatoriu și intern și extern și ar trebui să ne ocupăm de bunăstarea românilor. În toată această furtună din ultimele luni, s-a vorbit prea puțin despre lucruri pe care le-am făcut”.

Liviu Dragnea

Președintele PSD acuză că, de acest „război” dintre opoziție și actuala guvernare, se folosește toată lumea, atât adversarii economici, cât și partenerii țării, în funcție de intereseul fiecăruia.

„Toate energiile negative îndreptate împotriva noastră puteau să fie folosite pentru a face o viață mai bună pentru români. Cui folosește acest război?,” se întreabă Dragnea. „Folosește adversarilor noștri economici, folosește chiar și partenerilor noștri, pentru că indiferent de cât de bun e un parteneriat, fiecare partener are interesele proprii. România are nevoie de UN MOMENT ZERO, de care avem nevoie cu toții. Toți trebuie să înțelegem că trebuie să privim înainte, că altfel România va rămâne prizonieră trecutului. Nu știu dacă toți au curajul meu. Dacă Guvernul, premierul, membrii cabinetului, partenerii de coaliție vor avea acest curaj, să facem tot ce ne-am angajat. Este pentru prima data când avem șanse reale să punem în practică un program de guvernare complet, nu bucățele, să nu mai lăsăm loc de șantaj.”

Marți, într-o întâlnire avută la Bruxelle cu premierul Viorica Dăncilă, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele, Frans Timmermans, se arătaseră nemulțumiți și îngrijorați de „lupta politică permanentă” din România, care nu are ce căuta în perioada președinției Consiliului UE.

„S-a arătat nemulțumirea faptului că nu există consens, că existăO LUPTĂ POLITICĂ PERMANENTĂși că această luptă politică nu are ce căuta în perioada președinției Consiliului UE, mai mult, chiar înainte, când se pregătesc toate lucrurile pentru a prelua președinția,” a explicat Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat la Bruxelles postului TV Antena 3. „Domnul președinte Juncker mi-a cerut ca să avem o bună înțelegere între toți cei implicați, lucru pe care i-l va cere și domnului președinte Iohannis. A spus că luptele nu au ce căuta, dacă vrem să avemo președinție de succesa României. (…) Mi s-au părut mai mult îngrijorați de faptul că nu există liniște în România și că și-ar dori foarte mult să avem un consens și să lucrăm împreună pe proiecte de țară.”

Tot în interviul de la Antena 3, președintele PSD, Liviu Dragnea a afirmat că alături de el vor rămâne oamenii curajoși și a mulțumit parlamentarilor PSD pentru „puterea și curajul” de care au dat dovadă în ultimele luni.

Liviu Dragnea

„Eu merg înainte fără ezitare. Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoși,” susține Dragnea. „Aici nu e vorba de mine. Eu sunt O ȚINTĂ IMPORTANTĂ, care o dată dată la o parte, poate să înceapă principiul dominoului. Le mulțumesc tuturor, public, pentru puterea și curajul de care au dat dovadă în aceste luni. Au rezistat la amenințări, la jigniri, la îmbrânceli. Și deputații, și senatorii PSD. Public, exprim respectul meu pentru tot ceea ce au făcut, pentru că împreună am reușit să adoptăm ceea ce părea imposibil – modificarea legilor Justiției și a codurilor.”

Dragnea a dorit să accentueze contrastul dintre curajul PSD și lașitatea președintelui Klaus Iohannis, care nu a aplicat decizia Curții Constituționale care îi impunea revocarea procurorului șef al DNA decât sub spectrul amenințării cu suspendarea.

„Cât a stat, 32 de zile, din câte înțelesesem nu avea de gând să semneze decretul. Nu avea rezerve în a disprețui Constituția, ci doar TEAMA SUSPENDĂRII, pentru că nu are decât un obiectiv, al doilea mandat, pentru a căpăta protecție, imunitate, să nu răspundă pentru niște fapte de care trebuie să răspună,” acuză Dragnea. „Nu s-a vorbit foarte mult, presa cu epoleți nu dezbate acest subiect – dosarul în care se reclamă că a obținut o casă prin fals, dovedit în instanță și câteva sute de mii de euro pe care trebuie să le dea înapoi statului român – (își dorește n.r.) să aibă imunitate și din înălțimea Dealului Cotroceniului să dea lecții de morală.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația