PSD s-a pierdut cu Firea. Senatorul a demisionat. Dragnea: „Sunt foarte supărat. Apar iar scepticismul și neîncrederea la adresa PNL”

PSD s-a pierdut cu Firea. Senatorul a demisionat. Dragnea: Sunt foarte supărat. Apar iar scepticismul și neîncrederea la adresa PNL
Publicat: 10/01/2014, 15:42
Actualizat: 03/09/2019, 04:58

După conflictul cu liberalul Marian Petrache din USL Ilfov, senatorul Gabriela Vrânceanu Firea a decis să demisioneze din PSD, rămânând însă parlamentar independent.

„Menționez că aceasta este decizia mea fermă și unilaterală și nu mi-a cerut nimeni din partid să-mi dau demisia. Dimpotrivă”, a ținut să prezizeze.

Primul lider PSD care a deplâns plecarea lui Firea din partid a fost președintele executiv, Liviu Dragnea. „Amărăciunea asta se duce și în partid”, a avertizat Dragnea, referindu-se la atitudinea liberalilor care a determinat demisia lui Firea. Vicepremierul a arătat că este la curent cu „declarațiile frumoase” ale liberalilor despre unitatea USL, dar „dacă faptele sunt diferite apare iar scepticismul și neîncrederea”.

Motivele demisiei lui Firea

Gabriela Firea, până azi președinte al PSD Ilfov și vicepreședinte la nivel național, și-a transmis decizia printr-un comunicat de presă, la o zi după ce a reclamat gestul PNL de a-l promova pe Marian Petrache, liderul PNL al filialei, coordonator al campaniei PNL pentru europarlamentare. Firea se declară nemulțumită și de lipsa de reacție a conducerii PSD după ce liberalii din Ilfov au decis practic să se alieze pe plan local cu PDL.

„În ciuda îndemnurilor repetate pe care le-am primit, prin diverse canale, de a accepta această situație, pentru că așa e în politică, nu pot să asist pasivă la încălcarea flagrantă a principiilor care au stat la baza formării USL.Nu este admisibil ca primăriile „neprietene” să fie lăsate fără fonduri, iar PDL să dețină un post de vicepreședinte al Consiliului Județean în detrimentul PSD”, își motivează Firea demisia.

Gabriela Firea este din decembrie 2012 senator, fiind promovată recent de PSD vocea și imaginea comisiei de anchetă parlamentară care verifică legalitatea tranzacțiilor cu terenuri în comuna Nana din Călărași, acolo unde Ioana Băsescu a cumpărat în septembrie 290 de hectare de teren agricol.

Potrivit deputatului Eugen Nicolicea, președintele comisiei de anchetă, prezența sa în această comisie va depinde de opțiunea PSD, pe locurile căruia a fost numită, dar și de votul final al plenului celor două Camere reunite.

Dragnea: „Sunt foarte supărat”

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea crede însă că Gabriela Firea va rămâne alături de grupul parlamentar al PSD și nu anticipează înlăturarea acesteia din nicio comisie. Dragnea s-a solidarizat de altfel cu Firea arătând spre liberali care ar fi determinat conflictul. „Sunt foarte supărat din cauza acestei chestiuni. Gabriela Firea este un om politic pe care eu îl apreciez foarte mult, un om politic dedicat. Ceea ce s-a întâmplat la Ilfov este profund incorect. Cred că picătura care a umplut paharulo a fost ceea ce s-a întâmplat ieri”, a spus el, referindu-se la promovarea lui Petrache șef de campanie.

Vicepremierul a arătat că este la curent cu „declarațiile frumoase” ale liberalilor despre unitatea USL, dar „dacă faptele sunt diferite apare iar scepticismul și neîncrederea”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York