Puciștii din PSD, avertizați cu EXCLUDEREA. Liviu Dragnea: Dacă continuă, se va aplica statutul partidului

Puciștii din PSD, avertizați cu EXCLUDEREA. Liviu Dragnea: Dacă continuă, se va aplica statutul partidului
Publicat: 01/10/2018, 04:02
Actualizat: 02/10/2018, 15:07

Președintele PSD Liviu Dragnea îi avertizează pe cei opt membri CEx care au votat pentru demisia sa din funcție și au criticat în public anumite aspecte din partid, că „nu vor mai face parte din echipă”, dacă își vor continua atacurile.

„Au fost opt oameni care au votat în CEx și eu le doresc succes în continuare. (…) Toți ceilalți colegi care au acordat sprijinul în continuare au spus „Ne-am și plictisit, cum se mai trezește cineva, cum punem iar în discuție chestiunea asta.” Toți cei care au venit să susțină au venit cu mandat de la județele respective. Noi avem obiective mari de atins în continuare. Este nevoie de orice membru de partid, de orice lider de partid. Depinde de fiecare cum își va gestiona prestația în perioada următoare. Dacă va înțelege că dincolo de planuri, ale lor sau ale altora din afara partidului, este mai important ce facem cu această țară, sunt bineveniți. Dacă vor continua cu această atitudine, cu tot felul de întâlniri secrete, întâlniri cu Dumbravă de la SRI sau cu alții, comunicări cu Iohannis sau nu, este problema lor, dar nu vor mai face parte din echipă„, a declarat Dragnea duminică seară la România TV. „Nu eu, marea masă, majoritatea zdrobitoare din partid nu mai acceptă astfel de acțiuni.”

Președintele PSD amintește că statutul partidului nu admite astfel de acțiuni.

„Eu sper să nu mai ajungem acolo. Se va aplica Statutul, fără ezitare. Să ne uităm cu atenție în Statut, pentru că asta înseamnă un partid democratic. Nu poți să clamezi democrație în partid, care ți se pare ție că este încălcată, doar când îți convine. (…) Nu poate unul, sau nu pot 2, 3, 4, 5, 7, 8 să lovească în permanență partidul și să pună sub semnul întrebării stabilitatea coaliției și stabilitatea guvernării. Așa ceva nu va mai poate fi acceptat și nu va mai fi acceptat. Eu nu dau ultimatumuri, eu doar spun ce s-a discutat în zilele de dinainte CEx și în zilele de după CEx”, a precizat Dragnea.

Liderul PSD apreciază că un eventual „șantaj” al unor parlamentari social-democrați pentru schimbarea din funcție a unui lider al partidului ar reprezenta „începutul sfârșitului”.

„Ar fi cel mai josnic lucru pe care ar putea să îl facă un parlamentar, să duci un partid în acest mecanism de șantaj, în care să zicem că 5 județe spun că nu mai vor să fie X acolo și până nu pleacă, noi nu votăm. E în regulă, și pleacă X. După care alte 5 județe spun că nouă nu ne place nici de Y, până nu pleacă Y, nu mai votăm nici noi. Asta înseamnă începutul sfârșitului, ori așa ceva nu poate fi acceptat. Eu nu cred că se va ajunge acolo, pentru că totuși este o limită peste care nu se va trece”, crede Dragnea.

Președintele PSD Liviu Dragnea se delimitează și de atitudinea lui Darius Vâlcov, care l-a asemănat pe Klaus Iohannis cu Hitler, pe care o consideră de nepermis.

„Mă delimitez de tipul ăsta de atitudini atât împotriva Forumului German, cât și împotriva oricăror alte minorități din România. Susțin în permanență toate minoritățile din România, iar în ceea ce privește minoritatea germană, este o comunitate respectabilă care contribuie și va contribui mult la dezvoltarea acestei țări. Aici, mă delimitez de această acțiune, nu sunt absolut de acord cu tipul acesta de acțiuni. Relația cu Germania este foarte importantă”, a declarat Liviu Dragnea, la RomâniaTv.

Liderul PSD nu înghite explicația potrivit căreia filmulețul respectiv mai apăruse pe internet și doar a fost preluat de Vâlcov.

„Nu l-am chemat la discuții, știu că l-a certat doamna prim ministru. Are multe calități Vâlcov, este printre principalii contributori la programul de guvernare, dar ce a făcut este nepermis. Știu că și-a cerut și scuze, dar scuzele nu pot repara răul făcut. Eu îmi cer scuze, nefiind vina mea, sper ca niciodată să nu mai facă nici el nici altcineva, coleg din partid, pentru că noi nu suntem așa, nu am fost niciodată radicali”, a declarat Liviu Dragnea.

Pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a apărut, în urmă cu ceva timp, un filmuleț în care Frontul Democrat al Germanilor din România este acuzat că ar fi continuatorul mișcării Grupul Etnic German, iar președintele Iohannis apare cu o mustață și o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.