Raluca Turcan, despre conflictul din PNL: Este nevoie de reformă și împrospătare! / „Dacă noi slăbim partidul, riscăm să ajungem în situaţii în care iarăşi Guvernul să nu mai aibă susţinere parlamentară”

Raluca Turcan, despre conflictul din PNL: Este nevoie de reformă și împrospătare! / „Dacă noi slăbim partidul, riscăm să ajungem în situaţii în care iarăşi Guvernul să nu mai aibă susţinere parlamentară”
Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 18/01/2021, 14:59

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan (PNL), este de părere că partidul liberalilor are nevoie de o reformă și și-a exprimat speranța că PNL va ieși mai puternic după congresul care urmează să aibă loc.

Raluca Turcan nu l-a criticat pe actual președinte al partidului, Ludovic Orban, după ce unii membrii i-au cerut demisia, inclusiv europarlamentarul Rareș Bogdan. Însă ministrul Muncii admite faptul că PNL are nevoie de o „împrospătare”.

Raluca Turcan: „Îmi doresc să conştientizăm toate problemele care există în PNL”

„Aş dori, cât timp am sigla Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale în spate, să vorbesc doar de chestiuni care ţin de Ministerul Muncii. Ca membru al Partidului Naţional Liberal, îmi doresc să conştientizăm toate problemele care există în PNL. Să ni le spunem în interiorul partidului astfel încât, după viitorul Congres, PNL să iasă întărit. Mi-ar părea rău ca, până la Congres, să purtăm mai multe discuţii în spaţiul public şi mai puţin în interior şi după aceea să ne vină foarte, foarte greu să ne revenim şi să recâştigăm încrederea oamenilor în Partidul Naţional Liberal,” a declarat Raluca Turcan într-o intervenţie la Digi.24.

Aceasta a fost întrebată dacă Ludovic Orban ar trebui să plece din partid, însă membra PNL este de părere că partidul are nevoie de o „împrospătare”, subliniid faptul că orice fel de reformă se va discuta în interior, în semn de respect pentru membrii „de bază” ai partidului.

„Tocmai v-am rugat să acceptaţi ca tot ceea ce ţine de reforma Partidului Naţional Liberal, care are nevoie de o împrospătare, să se discute în interiorul partidului, pentru că e un semn de eleganţă faţă de membrii de bază ai partidului naţional liberal, de la firul ierbii, oameni care au muncit foarte mult în campaniile electorale şi care aşteaptă de la liderii politici să discute toate aceste subiecte în interior, la modul aplicat, astfel încât să obţinem şi rezultate”, a mai susținut Raluca Turcan.

„Există voci care au opinii, să spunem, diferite faţă de vocea preşedintelui Partidului Naţional Liberal”

„N-aş vrea să spun că există un scandal în PNL. Există voci care au opinii, să spunem, diferite faţă de vocea preşedintelui Partidului Naţional Liberal, dar până la scandal mai este o cale lungă şi cred cu tărie că priorităţile ţării sunt priorităţile de guvernare cu un Partid Naţional Liberal puternic în spate. Aşadar, eu ca ministru sunt obligată să pun pe primul loc probleme ce ţin de guvern şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi în acelaşi timp să garantez că PNL se întăreşte şi, prin coaliţia de guvernare, poate să ofere şi în Parlament sprijinul de care Guvernul are atâta nevoie. Pentru că dacă noi slăbim partidul, riscăm să ajungem în situaţii în care iarăşi Guvernul să nu mai aibă susţinere parlamentară, ceea ce ar fi o adevărată catastrofă şi nimeni nu ne-ar ierta pentru asta.” a mai adăugat ministrul liberal al Muncii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”