Ramona Mănescu a depus jurământul la Cotroceni. Antonescu a ieșit din sală în timpul discursului lui Băsescu

Ramona Mănescu a depus  jurământul la Cotroceni. Antonescu a ieșit din sală în timpul discursului lui Băsescu
Publicat: 26/08/2013, 19:22
Actualizat: 26/08/2013, 19:22

Venit la Cotroceni să asiste la jurământul Ramonei Mănescu, numită ministru al Transporturilor, Crin Antonescu a ieșit din sala de ceremonie când președintele Traian Băsescu și-a început obișnuitul discurs. În lipsa lui, dar și a premierului Victor Ponta, plecat la Chișinău, șeful statului i-a trasat noului ministru patru priorități – privatizarea CFR Marfă, absorbția fondurilor europene, tronsonul Nădlac- Arad (deși acesta depinde de Departamentul pentru Investiții Străine, condus de Dan Șova) și lucrările la metrou – și l-a atacat indirect pe liderul PNL, sfătuind-o pe Ramona Mănescu să nu mai împrumute discursul șefului său de partid la adresa DNA. „Îmi exprim speranța că nu veți mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de DNA”, a spus Băsescu.

Anul trecut, în contextul referendumului de demitere a președintelui, Ramona Mănescu a fost acuzată de CSM că prin declarațiile sale aduce atingere independenției justiției, fiind sesizată în acest sens Inspecția Judiciară. În numele USL, ea a cerut CSM să se autosesizeze în cazul incerceptărilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre și Ioan Rus, care ar fi fost făcute ilegal, menționând că în Parlament USL nu va accepta solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe Dobre.

„Unul dintre aceste mijloace de presiune pare să fie astăzi Parchetul General, foarte apropiat domnului Traian Băsescu și foarte drag președintelui suspendat, prin sesizarea pe care a adresat-o Parlamentului și publicarea in extenso a convorbirilor telefonice dintre miniștri ai Guvernului României, dintre care unul membru CSAT, și care conform legii ar fi trebuit avertizat asupra înregistrărilor convorbirilor lui”, a afirmat europarlamentarul PNL.

Mănescu a calificat solicitarea Parchetului drept „un abuz” și a mai susținut că România s-ar fi întors „în anii ’50 ai proceselor politice”. „Indiferent ce motivație au însă înregistrările, publicarea lor este însă o jalnică diversiune stalinistă pentru a șantaja și denigra instituțiile statului”, a susținut Mănescu.

Un alt episod care se leagă de numele său este cel din 2010, când a făcut o interpelare către Comisia Europeană în care cerea desființarea DNA și transferarea atribuțiilor anti-corupâie către Parchetul General.

Numirea Ramonei Mănescu la Transporturi s-a oficializat astăzi, prin decretul semnat de Traian Băsescu, după ce interimatul de 45 de zile al lui Victor Ponta a expirat sâmbătă. La ceremonia de la Cotroceni, au venit cei mai mulți dintre miniștri, anunțați în ultima clipă de programarea jurământului în mai puțin de o oră, lipsind însă premierul Victor Ponta, care nu și-a amânat din acest motiv zborul către Iași și apoi către Chișinău, programat la aceeași oră. Absent de la alte momente oficiale similare, Crin Antonescu a participat la jurăm-ntul colegei sale de partid și prietene de familie, alături de președintele Camerei Deputaâilor, Valeriu Zgonea. Șeful Senatului a rămas însă doar cât să îi strângă mâna noului ministru, după învestitură, ieșind brusc din sală când Traian Băsescu a luat microfonul.

În cursul dimineții, după ce premierul a trimis oficial nominalizarea sa la Președinție, Ramona Mănescu și Victor Ponta au avut o întâlnire la sediul Guvernului.

Cea mai mare restanță din Ministerul Transporturilor rămasă în mâinile noului ministru este legată de privatizarea CFR Marfă, pentru care Guvernul s-a angajat în fața FMI. premierul evitând însă să își asume semnarea contractului cu compania GFR în timpul interimatului la Transporturi.

Actual europarlamentar PNL, noul ministru are 45 de zile să demisioneze din Parlamentul European pentru a se instala în Ministerul Transporturilor cu care nu a mai avut, până acum nicio legătură. În afara celor două mandate de europarlamentar, Ramona Mănescu a avut până în prezent o singură funcție publică oficială: subsecretar de stat la Autoritatea Națională pentru Tineret în timpul guvernării Tăriceanu.

Ramona Mănescu este al treilea nume pus pe masă de liberali pentru Transporturi după demisia lui Relu Fenechiu, ca urmare a condamnării sale în primă instanță în dosarul „Transformatorul”. Nominalizarea sa a apărut ca urmare a retragerii din cursă a lui Ovidiu Silaghi, pentru care procurorii au cerut avizul de începere a urmăririi penale , dar și a respingerii lui Nini Săpunaru de către premierul Victor Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari